BACALAUREAT 2015: Liceenii pot scăpa de o parte din examene prin ECHIVALAREBACALAUREAT 2015. Metodologia de organizare a examenului de Bacalaureat 2015 prevede că liceeni care au obţinut premii la concursurile şcolare internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei, îşi pot echivala proba scrisă la disciplina la care au câştigat premiul, informează rtv.net.

SUBIECTE BAC 2015, MATEMATICA. MODELE DE SUBIECTE SI BAREME LA MATEMATICA, LA BAC 2015
SUBIECTE BAC 2015, MATEMATICĂ. MODELE DE SUBIECTE ŞI BAREME LA MATEMATICĂ, LA BAC 2015
Foto: cotidianul.ro

BACALAUREAT 2015. Elevii care au obţinut, în una din clasele a IX-a sau a XII-a, premii individuale la concursuri/olimpiade şcolare internaţionale recunoscute de către Ministerul Educaţiei au posibilitatea de a-şi echivala, la cerere, proba scrisă de examen la disciplina la care au obţinut premiul. Echivalarea se face cu nota 10.

Echivalarea probelor se face de către directorul unităţii respective, în urma solicitării scrise a candidatului şi a prezentării dovezilor privind obţinerea premiului la concursul/ olimpiada interna ţională. Documentele se depun, în momentul înscrierii, la secretariatul unităţii de învăţământ.

Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul oficial lista OLIMPIADELOR ȘI CONCURSURILOR INTERNAȚIONALE
recunoscute de minister, pentru care se poate echivala proba scrisă de la examenul naţional de bacalaureat. În total, sunt 26 de concursuri, dintre care 9 la "limbă și comunicare", 11 la "matematică și științe", 2 la "om și societate" și 4 la "tehnologii".

BACALAUREAT 2015. Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat 2015 pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a va avea loc în data de 2 martie la Limba şi literatura română, în 3 martie la Limba şi literatura maternă, în 4 martie la proba obligatorie a profilului şi în 6 martie la proba la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a). Afişarea rezultatelor la Bacalaureat 2015 - simulare este programată în 12 martie.

Examenul de Bacalaureat din 2015 va fi organizat în două sesiuni, respectiv în iunie - iulie şi august - septembrie.

Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul oficial modelele de subiecte pentru Bacalaureat 2015. Examenul de BACALAUREAT 2015, sesiunea de vară, va începe pe data de 8 iunie, cu proba orală la limba română. Probele scrise sunt programate să înceapă pe data de 29 iunie cu examenul scris la limba română. Pe data de 3 iulie, liceeni vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării.

VEZI AICI LISTA CONCURSURILOR ȘI OLIMPIADELOR RECUNOSCUTE

Etichete: BAC, bacalaureat 2015, Olimpiadă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE