Patriciu rămâne fără băcani - din culisele Mic.ro: "Situaţia nu e roz, era odată"Băcanii îşi dau demisia în masă de la Mic.ro, potrivit unor angajaţi ai reţelei de retail. Mulţi dintre salariaţi spun că muncesc mult şi că, pe lângă merchandising, se mai ocupă şi de recepţia produselor, de încasarea banilor, de curăţenia în magazin, dar şi de contabilitate. Toate aceste sarcini le au de îndeplinit angajaţii pentru o retribuţie lunară netă de 900 de lei, dar din care angajaţii nu primesc decât aproximativ 810 lei. Diferenţa de 90 de lei este reţinută de companie, ca ”garanţie” pentru eventualele pagube (VEZI CONTRACT), conform declaraţiilor unor lucrători comerciali din reţea.

”Programul e cam mare. În fiecare zi se lucrează de la 6.00 dimineaţa până la 15.00 sau de la 14.30 la 23.00. Lucrăm un week-end da, unul nu, şi sâmbătă şi duminică , câte 16 ore pe zi de persoană. Salariul e 8 milioane, în cartea de muncă e de 12 milioane lei. Se dau şi bonuri de masă, dar nu ştim cât se vor mai da fiindcă se aude că ni le taie şi pe astea. Ore suplimentare nu mai plătesc, ne mai dau doar 8 milioane fiindcă 1 milion e garanţia, care se opreşte lunar, aşa se opreşte la toate firmele mari, ca să se ajungă la un fond de 25 milioane, ca în caz de se întâmplă ceva să poată lua de acolo”, explică un asistent de magazin, care lucrează la o unitate Mic.ro de lângă Hala Traian.

Un director de magazin, care lucrează în cartierul Dristor, a precizat că programul de lucru este de nouă ore, de luni până vineri, şi de 16 ore pe zi, în week-end, de două ori pe lună. Femeia nu a vrut însă să specifice valoarea salariului, dacă se mai dau bonuri de masă sau nu, ci a spus doar că ”restul vi-l vor spune ei la training”.

”Week-end-ul este full, 16 ore pe zi, dar avem două zile libere în cursul săptămânii”, spune directorul de magazin.

Oana, o tânără în vârstă de 23 de ani, susţine că şi-a dat demisia de la Mic.ro pentru că s-a micşorat salariul, de la 1.200 lei - 1.300 de lei până la circa 800 de lei, şi fiindcă bonurile de masă se dădeau abia din a cincea lună de lucru. Aceasta spune că a aflat că va primi bonuri după patru luni de la angajare, la puţin timp după ce a semnat contractul de muncă.

”Aici nu mai e de stat, era bine să te angajezi acum şase luni, când ne-am angajat noi aici, dar acum toată lumea îşi dă demisia. E din ce în ce mai rău aici. Avem şi multe documente de făcut, multă responsabilitate, nu doar vinzi, trebuie să faci şi acte şi una şi alta. E greu. La Mic.ro nu e roz, era odată, dar acum nimeni nu mai stă”, se plânge lucrătorul comercial de la magazinul de pe lângă Hala Traian.

Oana mai spune că lucrătorul comercial, din cadrul reţelei autohtone de retail, sau asistentul de magazin, după cum este numit în cadrul firmei, face aproape orice este nevoie în magazin, de la şters praful, dat cu mopul, căratul mărfurilor, aranjarea produselor pe rafturi şi până la casierie şi contabilitate. Pe lângă faptul că tânăra lucra prea mult, chiar şi 17 ore pe zi, în week-end, când avea nevoie de timp şi pentru deschiderea şi închiderea magazinului, ea spune că nu avea nici măcar pauză de masă, stabilită în programul de lucru, şi mânca atunci când putea, ”din picioare”, pentru că nu avea cum altfel. Și aceasta confirmă faptul că mulţi dintre colegii ei şi-au dat demisia.

”Am plecat de la Mic.ro pentru că era prea multă muncă pentru prea puţini bani. Eu făceam practic absolut totul în magazin. În mod normal, directorul de magazin ar trebui să aibă aceleaşi atribuţii ca şi lucrătorul comercial sau asistentul de magazin, aşa cum îi spun ei. Însă, şeful de magazin stătea şi se uita doar la calculatorul pe care erau monitorizaţi angajaţii, mai exact întreaga unitate comercială”, explică Oana.

Tânăra susţine că, la unităţile preluate de asociaţi în regim de franciză de la Mic.ro, angajaţii o duc mai bine şi au salarii mai mari, de circa 1.000 de lei lunar.

Reprezentanţii Mic.ro, ca răspuns la solicitarea B365.ro, contrazic afirmaţiile angajaţilor şi spun că programul de lucru este de la 7.00 dimineaţa până la ora 22.00 la magazinele fixe şi de la 7.00 la 21.00 pentru magazinele mobile. Programul de lucru, afişat la magazine, infirmă, însă, declaraţiile oficialilor Mic.ro: magazinele sunt deschise până la ora 23:00.

O altă vânzătoare de la un magazin Mic.ro din cartierul Militari spune că remuneraţia lunară este de 810 lei, fiindcă nu se mai plătesc orele suplimentare. Potrivit acesteia, la inaugurarea lanţului de retail se plăteau orele lucrate peste program astfel că mulţi dintre angajaţi luau chiar şi 1.300 de lei lunar. De asemenea, tânăra susţine că nici bonurile de masă nu se mai acordă decât după patru luni de la angajare, însă, din câte ştie ea, este posibil ca totul să revină la normal odată cu schimbarea celui care răspunde de magazinele dintr-un sector. ”Programul depinde de magazin, te poate băga de dimineaţă de la 6.00 până la 15.30 şi de la 15.30 până la  23.00,dar până faci casa de marcat, până faci actele, e posibil să-ţi vină marfă şi la 11 seara şi să stai până la 00.00 - 00.30. În week-end se lucrează full, de la 6 dimineaţa până la 11 seara şi sâmbătă şi duminică. Trebuie să rezist. Cel care se ocupa înainte de magazinele din sector spunea că vor să dea afară mulţi oameni de la toate magazinele, dar acum, odată cu schimbarea lui e posibil să se revină la normal, să nu dea oameni afară şi să plătească orele suplimentare, dar nu ştim sigur, toţi sperăm să fie mai bine”, spune tânăra vânzătoare.

”Gogoşi” la anagajare

Cum un magazin Mic.ro are vânzări zilnice de circa 2.000 de lei – 3.000 de lei, potrivit Oanei, angajaţii nu prea au cum să spere la bonusurile din vânzări. ”Ei încearcă să îi atragă pe oameni cu bonusurile din vânzări pentru că nu au personal. La Mic.ro toată lumea vine şi pleacă. Și când eram în training, la departamentul de resurse umane angajaţii îşi dădeau demisia în masă”, punctează tânăra.

Oana a fost nemulţumită şi de faptul că la angajare li s-a spus că munca în magazin este împărţită atunci când sunt două persoane în unitate. Aceasta mai spune că nu este deloc aşa cum li s-a zis la training, mai ales acum, când, spune ea, la unele magazine lucrează doar câte o persoană în magazin, în special pe tura de după-amiază pentru că directorul de magazin nu vine în week-end. Tot la angajare li s-a spus că vor lucra opt ore pe zi şi, când va fi cazul, vor sta şi peste program. Deşi angajaţii ştiau că vor primi bani pentru orele suplimentare, Oana spune că, în prezent, niciun băcan nu este plătit dacă stă peste program. De asemenea, tânăra susţine că reprezentanţii companiei au omis să le spună candidaţilor că trebuie să lucreze 16 ore pe zi,  în week-end, de două ori pe lună, şi a aflat asta abia după ce a semnat contractul de muncă.

Mai bine la franciză, decât la Patriciu

În prezent, în Bucureşti, la Mic.ro sunt 1.830 de angajaţi, conform declaraţiilor oficialilor companiei. Cu toate că am cerut companiei Mic.ro, în mod expres, numărul de angajaţi care au demisionat în ultimele şase luni, până la publicarea acestui material nu am primit un răspuns.

De asemenea, peste 2.000 de persoane vor să fie asociaţi ai reţelei autohtone de retail. Solicitările celor care vor să opereze în franciză magazine Mic.ro sunt acum în diverse stadii de procesare şi evaluare.

Lucrătorul comercial de la magazinul Mic.ro numărul 1, preluat recent de un asociat, a confirmat că are o remuneraţie lunară netă de 1.000 de lei, mai mare cu aproape 200 de lei faţă de salariul angajaţilor lanţului de retail. Acesta a mai precizat că asociatul care a preluat buticul este dispus să acorde şi bonusuri dacă produsele se vând înainte de data expirării şi dacă se atinge target-ul de vânzări, care nu a fost stabilit încă fiindcă s-a deschis în franciză de circa o săptămână.

Asistentul de magazin spune că asociatul poate aduce şi alte produse decât cele comercializate iniţial de lanţul de retail şi, de asemenea, tânărul susţine că Mic.ro, parte a grupului Mercadia Holland, care este controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu, obţine 5% din vânzări. ”E mai bine la asociat decât la magazinele din lanţul Mic.ro pentru că te înţelegi altfel, dacă ai nevoie de ceva, poate te ajută şi e şi mai multă marfă decât în mod normal”, punctează asistentul de magazin.

Alt angajat, tot al unei unităţi operate în franciză, de pe Bulevardul Iuliu Maniu, susţine că are un salariu de 800 de lei.

Programul pe care îl au vânzătorii buticurilor asociaţilor este la fel ca şi cel pe care îl au lucrătorii comerciali ai magazinelor din cadrul lanţului de retail, ”opt ore, de la 6.00 şi până la 15.00 şi de la ora 15.00 la 23.00, şi în week-end full, 16 ore pe zi”.

”Primul week-end li se pare tuturor greu, dar până se acomodează. Pauză de masă ne luăm când vrem pentru că suntem doi pe tură, dar doar la asociaţi, la Mic.ro lucrează doar câte unul pe tură, care primeşte şi marfă şi vinde, cam greu pentru că marfa vine în fiecare zi nu e ca la un magazin normal”, susţine lucrătorul comercial de la magazinul de pe Bulevardul Iuliu Maniu.

Etichete: angajat, Dinu Patriciu, locuri de muncă, lucrător comercial, mic.ro, muncă, realitatea, salariu, week-end

0/0 COMENTARII
vanghelie
23 nov 12:28
+0
VOTURI
-0

sunt de acord cu toata lumea si in dezacord cu mine.cred in dorinta mea si sper ca romanii sa inteleaga ca noi nu suntem decat o tara care trebui sa consume ce produc tarile dezvoltate.iar daca trebuie sa ne revoltam pe cineva ar trebuie pe clasa politica de dupa 1989. nea' dinu e doar un oportunist.numai bine la toti!

Yo
22 sep 02:20
+0
VOTURI
-0

Sunt un fost lucrator al acestui lant de magazine si am numai cuvinte de "lauda" si anume .. Bataie de joc,munca muuulta erai responsabil de tot ce se intampla in magazin si de marfa pe care o aveai in gestiune + ca salariul nu era de 8 mil fix au fost momente in care se intampla sa primesti si 6 mil sau 7 mil salariu,bonurile nu mai veneau la o data anume.. "Avansarile" se faceau daca stiai unde sa "pupi" (ma scuzati pentru cuvantul spus).. Mint cu nerusinare programul este de la 6-23 nu 7-22, sunt nesimtit... In momentul unui control sau unui inventar era vai de funduletzul respectiv.. Libere nu mai stiam ce sunt sau cu ce se mananca.... in mai putine cuvinte cum sa ofere salari mari cand ei nu sunt in stare nici macar sa isi aprovizioneze magazinele cu marfa

Andrei Popescu
29 aug 18:14
+0
VOTURI
-0

Falimentul Mic.ro e vizibil, adica cate magazine au vanzari pentru ca au preturi foarte mari!?, sunt unele in care bate vantul, am incercat sa ma edific totusi de ce atatea magazine si de ce clienti putini, e foarte simplu, in afara de francize , majoritatea sunt spatii comerciale cumparate, practic acolo e de fapt substratul, temporar vor fi aceste magazine, dupa care se va renunta la ele si vor ramane francizele, iar marele beneficiu e spatiul cumparat, practic mic.ro incearca sa acopere macar ceva din cheltuirea cu spatiile.

angajat
22 iul 19:47
+0
VOTURI
-0

sunt angajat la mic.ro si pe luna iunie am primit salar in mana 770 de lei +21 bonuri de masa. am lucrat norma intreaga in luna iunie(176)+ 32 de ore suplimentare. orele suplimentare au fost taiate si salarul net este de 900-90 de lei garantie=810-40 lei impozitul pe bonuri de masa.pe contract este specificat salarul 810 in mana.astea vor fi salariile de acum incolo.

anonim
22 iul 05:15
+0
VOTURI
-0

oare dc ?? ...

pentru ca nu au de unde

Marian Fenechiu
19 iul 14:20
+0
VOTURI
-0

Oare de ce nu isi incep angajatii astia propria afacere si vor in continuare sa fie slugi?

llll
19 iul 08:23
+0
VOTURI
-0

Vrea sa punctez ceva..

1. salariatii mic.ro sunt "trainuiti", am vazut ca au oarecare clasa;

2. magazinele astea chiar platesc impozite si taxe, am vazut ca totul trece prin casele de marcat;

3. preturile sunt mari sincer dar presupun ca au fost studiate, oricum nu cred ca rulajul este important ci profitul;

4. salariile sunt mici dar cu siguranta sunt reglate de cerere si oferta (din nefericire noi suntem cei care acceptam astfel de conditii, dar unde sa te duci?)

5. cu siguranta Patriciu vrea sa creasca afacerea si apoi sa o vanda... asa a facut mereu

6. pana una alta, sincer sa multumim ca in perioada asta cineva a creat locuri de munca si plateste darile la stat...

Ami
14 sep 15:30
+0
VOTURI
-0

Hai sa discutam clar si frumos!!! Si sa-mi spuneti voi daca e corect sau nu!!!

1. Angajatii sunt "trainuti"! Stiti cat costa trainingul pentru ei??? 400 eur/angajat!!! Fiecare angajat care vine trebuie sa faca acest training platit de asociat. Daca intrati pe site-ul mic.ro o sa vedeti si conditiile...cel mai clar ca sa pricepeti ce bani face asociatul: 5% din vanzarile fara tva!!! La 2000 ron/zi inseamna 60.000 ron/ luna * 5% = 3.000 ron!!! Din acesti 3.000 ron Asociatul trebuie sa-si plateasca angajatii, darile la stat, si sa-i ramana si de o ciorba... Cati bani ar trebui sa le dea din acesti 3.000 ron??????? Nu am fost insa pana acum la niciun Mic.ro sa imi zica lucratorul comercial "Vreti si un pateu, e cald, merge cu iaurtul care l-ati cumparat"... Sau "vreti si o ciocolata pentru cel mic sa aiba la desert", sau "aaa, am primit si coperti de caiete si produse Herlitz, foarte bune, la un pret deosebit, daca incepe copilul scoala"!!! Nu fratilor!!! Ei se multumesc toti cu painea Neptun care o vand si cu un iaurt! Hai sa nu mai plangem pe nimeni ca pana una alta nu cred ca a pus nimeni coada la pruna!!! Intr-adevar comisionul oferit de Mic.ro este jenant de mic, dar sa ne mai uitam si in jur ce fel de oameni suntem cu totii!!!

Sandy Bell
19 iul 07:32
+0
VOTURI
-0

Daca asa stau lucrurile vai de mama lui mare patron DINU PATRICIU am auzit si eu ca au preturi mari in magazine ,la noi in oras merge la mic ro foarte putina lume.Le doresc faliment rapid cat mai curand.La asa organizare si conducere patronala mai bine s-o lasi naibi de treaba.Patriciu daca a ajuns patron se vede ca n-a ajuns prin capacitati manageriale proprii.

Musatinul
19 iul 01:51
+0
VOTURI
-0

Intrebare intrebatoare.

Chiar asa tari la basica sunt cei angajati la Micro.

Nimeni nu a spus unde isi fac nevoile.

Daca au WC in mijlocul de transport imseamna ca avem o problema de igiena.

Daca nu au atunci unde isi fac nevoile, cumva prin boscheti sau prin restaurantele infecte din zona.

Miky
19 iul 00:44
+0
VOTURI
-0

Cred ca o sa-i pape falimentul cat de curand. La preturile pe care le practica nu m-ar mira.

maria
18 iul 18:58
+0
VOTURI
-0

Bravo angajatului, are mare dreptate cand scrie, si mi-as dori sa poata raspunde patronul la intrebarea sa aceea,, ca daca noi suntem inferiori patronului de ce tb sa il invatam noi cum se face treaba ?,, Si voi raspunde chiar eu la aceasta intrebare:Deoarece suntem destepti dar nu am avut si noi pedigree ca si voi cei care se cred patroni... parinti nostri au fost oameni cu frica de Dumnezeu si ne_au invatat porincile scrise de el printre care ceea de baza ,,sa nu furi,,

Bravo, m-am racorit angajatule.

maria
18 iul 18:42
+0
VOTURI
-0

Imi cer scuze pentru grelelile de ortografie dar m-am trezit dimineata la ora 4.30 pentru a putea ajunge la servici la ora 6 si am ajuns abia acum acasa dupa o zi incarcata de munca fara posibilitatea de a manca etc

maria
18 iul 18:38
+0
VOTURI
-0

Buna ziua tuturor!

Eu lucrez in cadrul retelei si pot spune ca ceea ce au declarat colegii mei este foarte real.

Nu cerem bani pentru a sta, si pentru ca se intradevar se munceste foarte mult. In momentul in care iti vine o masina incarcata cu patru paletii de marfa si tu esti o singura persoana pentru a o descarca nu este usor,cand trebuie sa faci o receptie pentru marfa primita si mai trebuie sa si vinzi nu este usor... nu mai vorbim ca seara dupa ce se inchide magazinul tu trebuie sa faci actele care iti i-am ceva timp iar cand spui ca ai terminat si pleci acasa iti dai seama ca nu mai sunt mijloace de transport (la angajare se spune ca se acorda vouchere pentru taxi, ceea ce nu este real),si tu ai o zona de vanzare plina de drogati si multe altele ...etc

Sunt multe de spus dar sincer scrie mai sus declaratile colegilor mei si sunt reaale nu crede Ada ca este usor , as dori sa fi in locul nostru sa vezi cum este in realite iar dupa aceea sa ne critici spunand ca vrem bani multi fara a face nimic.

Eu si multi alti colegi suntem in cautarea unui alt loc de multa iar cand vom gasi vom pleca cu toti.(Noul program implementat este de 8 ore practic 9 ore fara a putea avea posibilitatea de a manca , a merge la toaleta, si multe altele deoarece este un singur asistent pe tura).

O zi buna tuturor!

CRIN ANTONESCU
18 iul 17:56
+0
VOTURI
-0

SUPARAREA MARE PENTRU SATRAP ;

A PIERDUT P.N.L ul

Ada
18 iul 17:24
+0
VOTURI
-0

Zice-ti voi asa...e mult de munca, prea putini bani. Stiti ca sunt oameni care au terminat 2, 3 facultati si au acelasi salariu ca voi? stit ca sunt profesori care au salarii mai mici ca voi? v-ati gandit vreodata la lucrurile astea, dar asa e romanul conceput sa ceara mereu mai mult dar sa nu faca niciodata vreun lucru. daca s-ar putea sa stea si sa primeasca bani, am avea numai miliardari in tara asta.pacat de tara pe care o avem ca e locuita de prea multi oameni fara minte si prea lenesi.

Valeu
18 iul 18:48
+0
VOTURI
-0

Deci pentru tine normalitatea este sa faci cat mai multe studii si sa te multumesti cu putin. Dar de ce oare au vrut sa faca multe facultati? Ca sa se multumeasca cu putin?

Auzi, nu ti se pare ca ai un venit cam mare? De ce nu te duci maine la serviciu sa-i propui angajatorului sa-ti dea mai putin? De ce nu lansezi o oferta pe net ca vrei sa muncesti din ce in ce mai mult pe bani tot mai putini?

Pentru lenesi, nicio mila, dar pentru harnici si destepti ce facem? Ii "incurajam" ca poate fi si mai rau decat in prezent, nu?

Auzi, dar cu prostii ce facem?

maximus decimus
18 iul 15:46
+0
VOTURI
-0

Patriciu i cel mai mare hot al tarii.

Afacerile cinstite nu-s pentru el.

unU
18 iul 15:30
+0
VOTURI
-0

Langa mine , la un magazin, sunt doar doi angajati, restul au plecat de prea mult bine; trag ca nebunii si singurul lucru care-i mai tine e ca sunt tineri.

M i se face mila de ei cand ma duc sa cumpar ceva;

Sunt verzi la fata si stau de dimineata pana noaptea, plus week-endurile.

O bataie de joc - atat a reusit Patriciu.

cristachitza
18 iul 15:24
+0
VOTURI
-0

1. Eu as zice ca preturile de la micro sunt chiar ok, in comparatie cu alte mini-market-uri sau chiar super-market-uri din zona. Daca nu te duci la en-gros, poti cumpara lejer de la ei. Problema e ca oferta e prea slaba, prea putine produse. 2. Mi se pare normal ca Patriciu si oricare alt miliardar sa ofere salarii mici, daca arunca cu banii in stanga si in dreapta, nu ar mai avea averea de nu stiu cat. Din pacate asa e in Romania, fiecare trage pt el. Nu prea vezi patron si angajat sa se inteleaga si sa-si uneasca fortele.

kpdpluta
18 iul 15:09
+0
VOTURI
-0

Cine zice ca nu e de tras la micro:MINTE !

Angajat
18 iul 15:00
+0
VOTURI
-0

Felicitari angajatilor care au luat decizia sa plece! In Romania nu se vorbeste nimic despre salariile de la noi, atat de proaste in general, incat un om nu se poate intretine singur, darmite si un copil. Deunazi, daca nu cumva si acum, media salariului la stat era mai mare decat la privat!? Reducerea salariilor bugetarilor a condus la reducerea salariilor din mediul privat, in schimb, preturile produselor si serviciilor au crescut din dorinta patronilor de a-si conserva profitul, indiferent de contextul economic general.

Sa nu ne mai ascundem capul in tarana; daca in economia comunista forta era statul si el se facea vinovat ca lucrurile mergeau prost, acum, in economia de piata, forta este mediul privat, iar daca economia merge prost, evident vinovatul principal este mediul privat! Cand auzi ce averi au facut unii pe aici in doar 10-20 de ani si statisticile spun cu cat a saracit tara in acest interval de timp, e greu sa nu gasesti o corespondenta intre date. Lacomia si dorinta de a fi si om politic si afacerist in acelasi timp, a format patronul de tip nou: om de afaceri care lucreaza aproape exclusiv cu banul public si, tot odata, om politic, prezent in structurile de conducere ale societatii, de unde poate genera influenta asupra continutului unor legi, sau loc de unde poate fi mai greu anchetat. Patronul de tip nou mai are o "calitate": foloseste forta de munca autohtona la un pret scazut, iar din profitul rezultat(evident mare), partea cea mai importanta se consuma pe bunuri si servicii de afara. Asa reuseste el sa externalizeze multi bani, iar serviciile si bunurile romanesti de pe piata noastra sa fie aproape zero (oamenii neavand cu ce sa le cumpere, efectul este de blocaj economic).

Ma mir ca doar angajatii din subiect stiu proverbul "decat sa muncesc degeaba mai bine stau degeaba". Fireste, ei nu vor sta degeaba, vor merge unde vor fi mai bine platiti. Daca tot mai multi romani vor stii sa-si vanda mai bine forta de munca, cu atat va fi mai bine in Romania. E drept, in aceeasi masura vor fi si mai putine masini de lux cu numere de Romania. O fi rau asta?

georges
18 iul 16:51
+0
VOTURI
-0

domnule, m-am racorit citindu-ti comentariul! Sa ai parte numai de bine!

patron
18 iul 17:37
+0
VOTURI
-0

Angajatule, vad ca faci politica pe aici. Nu stiu ce patron o fi patriciu dar marea masa de patroni nu se aseamana nici pe departe cu el. Pina sa mai emiti asa perle, trebuie sa stii ca patronul este singurul care trage preturile in jos si te apara in fatza statului. Statul este de vina ca economia merge prost, nu patronul. Statul iti mareste preturile dirijind pretul la energie(de orice fel) si prin taxe si impozite. NU patronul este cel care nu ti-ar da un salariu decent. Statul nu-l lasa. Deh,... un angajat gindeste ca un angajat!... ca d-aia nu este patron.

Despre patriciu, mai repede ma gindesc cum naiba face el rost de locatii in cele mai importante zone comerciale si cum reuseste el sa ia avize si autorizatii de functionare?!... Ca-si mai si bate joc de angajati, asta-i partea II-a. Ala nu-i patron. Presupun ca e strain de comert si de relatii interumane! De aceea te rog sa nu mai generalizezi. Mai repede ar trebui intrebat in numele cui a vindut el rezervele nationale de petrol ale tzarii? De ce a incasat el banii si nu statul roman?

clau
18 iul 13:26
+0
VOTURI
-0

am lucart si eu la mic.ro ( am plecat la un salariu mai mare) dar munca nu este foarte grea , cei care se plang de munca sunt cei obisnuiti "sa traga matza de coada la munca"

bogdan e
18 iul 13:10
+0
VOTURI
-0

Salut!A stiut sa se inbogateasca inseland statul.

Acum tine cu dintii de bani si ar dori ca toti sa-i fie slugi.Cum stam cu Comfiscarea Averilor Ilicite?Si-a vandut rafinaria si ne-a tras teapa de mil de euro.O SCARBA DE OM!

Marko
18 iul 13:08
+0
VOTURI
-0

Citat Patriciu:

"idei sa fie ca bani sunt..."D-le Patriciu eu tot n-am inteles cum, din arhitect, ati devenit mare petrolist.O alta chestiune pe care n-o inteleg e de unde stiti dvs. atat de multe ca va vad ca dati sfaturi incoace si-ncolo ca un mare economist.Asta ca sa fac pe prostu' pentru ca de fapt stiu cam cum a mers afacerea cu petrolu'.Salut!

Tudor
18 iul 11:46
+0
VOTURI
-0

Realitatea e ca reteaua s-a extins prea repede. Genul asta de pravalie traieste din cumpraraturi neplanificate. Micul magazin de cartier pe care il inlocuieste si il emuleaza MIC.RO nu va putea niciodata sa se bata la pret cu marile magazine. Sunt prea putini clienti si prea putina marfa fata de numarul de angajati si chirie. Mai mult decat atat, "bacaniile" lui Patriciu trebuie sa mentina anumite standarde si nu pot reduce cheltuielile asa cum face magazinul independent de cartier (i.e. incalcand norme de stocare si igiena, aprovizionand cu marfa contrafacuta si platind la negru).Problema e ca in momentul de fata, oamenii nu mai fac atatea cumparaturi neprogramate. Criza a schimbat mentalitatea cumparatorului. Nu cred ca vor putea sa revina la conditii normale daca nu rationalizeaza reteaua.

laura
18 iul 11:37
+0
VOTURI
-0

asta fac patronii astia de romania care se scalda in bani insa cand vine vorba sa plateasca angajatul il iau de sclav! de asta e romania unde e, ca multi dintre ei isi bat joc de angajat!

Vali
18 iul 09:23
+0
VOTURI
-0

nu stiu de ce se plang angajati, ca in zona unde stau sunt vreo 5 magazine iar clienti zero si vanzatori stau degeaba.

trec zilnic pe langa aceste magazine si mai vad extrem de rar cate un client care decat se uita si pleaca.

auzi vanzari de 2000-3000 zilnic, ce minciuni gogonate, nici 200 lei nu au vanzare pe zi.cine ar da pe o sticla cu lapte 5 lei la mic.ro cand o gaseste la 3-3.5 lei la mega, cora sau in piata ( e aceiasi sticla si producator)

am vrut sa iau o sticla cu whisky iar la mic.ro era cu 40 lei mai scumpa ca la mega image.

Ilie
18 iul 14:04
+0
VOTURI
-0

Pai 2000-3000 zilnic e foarte putin pentru un butic, cele mai slabe buticuri de cartier vand de 5000 pe zi, iar alea plasate bine la care patronul se ocupa de treaba vand si de 100 - 120 de milioane.

Vali
03 aug 09:39
+0
VOTURI
-0

Nu intrati in panica!La Mega Image preturile sunt mici tot timpul!

adrian
18 iul 09:17
+0
VOTURI
-0

Ce patroni de rahat are Romania asta. Daca nici Patriciu nu poate sa-si plateasca angajatii decent, atunci cine mai poate?!?

Ilie
18 iul 14:00
+0
VOTURI
-0

Nu vrea, ca de putut poate.

Ilko Janos
18 iul 08:56
+0
VOTURI
-0

produsele F.F.F SCUMPE

adi
18 iul 13:57
+0
VOTURI
-0

Chiar asa. Mi-au lasat impresia ca sunt niste magazine de benzinarii, pe autostrada. Preturi cu mult mai mari decat ale unor magazine normale.

Daca o tin tot asa, astept falimentul. Si cica e ideea celui mai bogat dintre romani! Se vede ca averea sa a fost dobandita cu totul in alt mod decat pe cai normale, caci astfel nu ajungea sa stranga prea multi bani. Sau poate e doar o metoda de a spala bani?

didi
18 iul 23:44
+0
VOTURI
-0

Sunt scumpe pt ca ti se da bon fiscal. La magazinul de cartier patronul nu plateste TVA si impozit la pachetul de biscuiti si asa il poate vinde mai ieftin.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE