Bacterie periculoasă descoperită la Spitalul Judeţean Suceava, după ce doi bebeluși au muritDirecţia de Sănătate Publică Suceava a declanşat o anchetă  la Spitalul Judeţean Suceava și a găsit bacteria Pseudomonas în secţiile de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie.

Bacterie periculoasa descoperita la Spitalul Judetean Suceava, dupa ce doi bebelusi au murit
Bacterie periculoasă descoperită la Spitalul Judeţean Suceava, după ce doi bebeluși au murit
Foto: b1.ro

Potrivit directorului adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, la cererea SJU Suceava, în data de 8 martie a fost efectuat un control în secţiile de Neonatologie şi Obstetrică-Ginecologie ale unităţii şi s-a depistat în 60 la sută din teste prezenţa Pseudomonas, iar în aceste condiţii s-a efectuat o dezinfecţie generală în cele două secţii, verificarea şi remedierea deficienţelor constatate, informează mediafax.ro.

Totodată, va fi verificat şi personalul secţiilor pentru a se stabili dacă există vreun eventual purtător al acestei bacterii şi sunt monitorizate în cele două secţii procedurile de curăţenie, dezinfecţie şi sterilizare a spaţiilor, instrumentarului şi aparaturii.

SJU Suceava a făcut cererea de verificare după ce s-au înregistrat două decese la nou-născuţi, din care unul a decedat în spitalul sucevean, iar celălalt la Spitalul clinic de copii „Sf. Maria" din Iaşi.

Zorescu a precizat că ancheta epidemiologică este în curs de derulare, iar tulpinile izolate vor fi trimise către Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru serotipare şi lizotipare.

"Important este să depistăm sursa de infecţie şi să luăm măsurile pentru prevenirea unor eventuale îmbolnăviri", a declarat Zorescu.

Directorul medical al SJU Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a precizat că cei doi copii au murit unul în 27 februarie, iar cel de-al doilea la data de 1 martie, într-un spital din Iaşi.

Potrivit acestuia, primul copil a murit la 27 de ore de la naştere, el având la naştere un scor Apgar 8, cu complicaţii şi cu o evoluţie nefavorabilă.

În urma efectuării necropsiei, decesul copilului ar fi fost provocat de o bronhopneumonie congenitală, iar rezultatele preliminare ale analizelor de laborator pe probele prelevate de la copil au indicat prezenţa bacteriei Pseudomonas.

În acest condiţii s-a decis să se solicite DSP Suceava să preleveze probe pentru a se vedea dacă sunt germeni patogeni în Secţiile de Neonatologie şi Obstetrică- Ginecologie.

El a mai spus că ulterior s-a aflat de al doillea copil care ar fi murit la o clinică din Iaşi, dar că nu a primit oficial din partea clinicii ieşene o informare că în acest caz ar fi incriminat Pseudomonas.

Etichete: bacterii, bacterii spital

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE