Banca Centrală a Greciei, ţinta reţelei de hackeri AnonymousPagina de internet a Băncii Centrale a Greciei a fost, marți, ținta unui scurt atac informatic al grupului de hackeri Anonymous, care nu a provocat însă niciun fel de pagube, a declarat miercuri un oficial de la Bank of Greece, informează Reuters.

Banca Centrala a Greciei, tinta retelei de hackeri Anonymous  (Foto hngn.com)
Banca Centrală a Greciei, ţinta reţelei de hackeri Anonymous (Foto hngn.com)

"Atacul a durat câteva minute și a fost respins cu succes de sistemele de securitate ale băncii. Singurul afectat a fost site-ul web", a declarat oficialul de la Banca Centrală a Greciei. Marți a fost o zi liberă în Grecia, fiind ultima zi de vacanță de Paște, scrie Agerpres.

În schimb, într-un mesaj publicat pe Youtube, rețeaua de hackeri Anonymous avertizează că atacul de ieri asupra Băncii Centrale a Greciei "marchează debutul unei campanii de 30 de zile de atacuri împotriva site-urilor băncilor centrale din întreaga lume".

În ultimii ani, grupul de hackeri Anonymous a atacat în mod frecvent site-urile instituțiilor guvernamentale din Grecia, însă este pentru prima dată când a fost vizată Banca Centrală a Greciei.Etichete: Banca Centrală a Greciei, ţinta reţelei de hackeri Anonymous

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE