Băncile din Elveția caută moștenitorii a șase români, pentru a le da câteva milioaneASociația Bancherilor Elvețieni a publicat lista deținătorilor de conturi inactive în ultimii 60 de ani. Între cele 2600 de persoane figurează și șase români. 

CURS BNR, vineri, 11 decembrie 2015. EURO, cotat la cel mai mare nivel din acest an. Cat costa euro
CURS BNR, vineri, 11 decembrie 2015. EURO, cotat la cel mai mare nivel din acest an. Cât costă euro

Lista include peste 2.600 de nume, iar între acestea se află şi românii Adam Radu, Anastassiu Vasile, Chiriac Maciolla, Grozea Mihail şi Raiciu Jon. Pentru al şaselea cont cu titular din România, în locul numelui figurează un număr.

Numele lui Chiriac Maciolla apare într-o ediţie a Monitorului Oficial din 27 septembrie 1944, când a fost cooptat în Consiliul de Administraţie al fabricii de produse chimice „Leul" SA din Bucureşti şi a fost numit în comitetul executiv al societăţii. „Consiliul de ad-ţie în unanimitate decide: 1. Cooptează în consiliul de ad-ţie pe d-nii: Emanoil Dumitescu şi Chiriac Maciolla, ambii de origine etnică română, în locul d-lor Hans Werner Apolant şi dr. Albert Ross, sub rezerva ratificării primei adunări generale. 2. Numeşte în comitetul executive pe d-l Chiriac Maciolla în d-lui Hans Werner Apolant", se arată în Monitorul Oficial datat 27 septembrie 1944. Publicarea listei are loc ca urmare a unor noi prevederi care au intrat în vigoare în Elveţia la începutul acestui an, a anunţat miercuri Asociaţia Bancherilor Elveţieni (SBA), relatează AFP. Activele totale din conturile respective reunesc aproape 44 de milioane de franci elveţieni (40 de milioane de euro), plus conţinutul a 80 cutii de valori, informează Adevărul.

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE