Băncile pun poprire şi pe alocaţia copiilorRomânii care au restanţe la bănci au început să se trezească, peste noapte, fără niciun ban în cont. Ca să nu rămână cu datoria nerecuperată, băncile trec peste ce spune legea şi pun poprire fără să îi înștiințeze.


Bani cu risc
Bani cu risc
Foto: ph-online.ro

Unora dintre restanțieri li s-au luat chiar și alocațiile copiilor. Pentru a ieşi din asemenea încurcături, cei care o păţesc trebuie să apeleze la instanţă, informează realitatea.net.

Legea spune că băncile pot pune poprire pe cel mult jumătate din veniturile unui restanţier. Pe hârtie, pentru că în practică nu se întâmplă tot timpul chiar aşa.

Sunt şi cazuri în care oamenii rămân fără alocaţia copiilor, asta deşi legea spune că aceşti bani nu pot fi blocaţi.

„E posibil ca alocaţiile să vină pe cardul poprit. Executorul judecătoresc, în momentul în care are cunoştinţă despre poprirea sumelor de bani cu titlu de alocaţie, face adresă la bancă şi precizează că în ce priveşte sumele de alocaţii să nu se efectueze poprirea", spune Mihai Jurchescu, preşedintele Uniunii Executorilor Judecătoreşti.

Cine ajunge într-o astfel de situaţie nu poate remedia nedreptatea decât dacă are alți bani, de data aceasta pentru avocat. O acţiune în instanţă pentru contestarea popririi costă cel puţin 200 de lei, pentru taxele judiciare, la care se adaugă onorariul avocatului.

Etichete: alocatii, alocatii copii, Bănci, împrumut, proprire, restanţe, taxe

0/1 COMENTARII
Cris
23 oct 11:02
+0
VOTURI
-0
Adica un om dator vandut la banci si fara servici, poate practic sa moara de foame, ramanand pana si fara ajutorul social pentru mancare sau alocatia copiilor.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE