Bancpost, obligată de ANPC să reducă ratele unor cliențiANPC a decis ca Bancpost să reducă dobânzile unor clienți și să restituie sumele încasate în plus, după ce a constatat că aceasta a utilizat practici comerciale incorecte. 

Bancpost, obligata de ANPC sa reduca ratele unor clienti
Bancpost, obligată de ANPC să reducă ratele unor clienți
Foto: bancherul.ro

Bancpost trebuie să scadă dobânzile a 590 de clienți și să le restituie sumele încasate în plus începând cu 2008, după ce ANPC a constatat că banca cu acționariat grecesc a majorat nejustificat ratele de credit și a încălcat legea 363/2007 privind practicile comerciale incorecte, a declarat președintele Autorității, Marius Dunca, într-o conferință de presă.

CITEȘTE ȘI: BCR a eliminat comisioanele de la bancomate, din 1 octombrie

În cazul a 395 de clienți cu credite luate în 2008, Bancpost a majorat dobânzile cu 0,5 puncte procentuale, peste marja fixă de 4,4%, pentru că valoarea garanției acestor credite acoperea mai puțin de trei sferturi din suma împrumutată. În primul an de credit, clienții plăteau o dobândă fixă de 4,9%, iar ulterior aceasta varia în funcție de indicatori de piață precum Libor sau Euribor. Banca trebuie să restituie clienților între 1.000 și 5.000 de franci elvețieni, în termen de șase luni. Până acum a restituit 22.600 de franci și a scăpat de amendă.

“Nu s-a dat amendă pentru că se contestă. Pe noi ne interesează se să pună în conformitate contractele”, spune Dunca.

Citește mai multe pe profit.ro.

Etichete: anpc, bancpost, rate bancpost

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE