Banda dedicată RATB din centrul Capitalei, experiment pe durata a trei luni al primărieiBanda specială pentru RATB, creată pe Splaiul Independenței în această săptămână, este un experiment al Primăriei Capitalei. Testul, menit să verifice modul în care poate fi fluidizat traficul mijloacelor de transport în comun, se va încheia la sfârșitul anului. 

Banda speciala pentru RATB, un eperiment de trei luni al primariei
Banda specială pentru RATB, un eperiment de trei luni al primăriei

Începând din această săptămână, prima bandă de pe Splaiul Independenței, între strada Șelari și Calea Victoriei, a fost delimitată cu stâlpișori. Banda este destinată mijloacelor de transport în comun ale RATB, dar și ambulanțelor, pompierilor sau echipajelor de Poliție aflate în misiune.

"Este vorba despre un experiment prin care se doreste sa se fluidizeze traficul pentru mijloacele de transport in comun. S-au montat stalpi din material dur care sa delimiteze banda speciala de celelealta benzi de circulatie astfel incat autobuzele sa nu mai ramana blocate in trafic. Testul va dura pana la sfarsitul anului, in cazul in care circulatia mijloacelor de transport in comun vor circula mai rapid, eliminandu-se timpii morti din trafic, banda speciala va fi permanentizata in acea zona", au precizat pentru B365.ro, reprezentanții Administrației Străzilor, instituție subordonată municipalității. 

Pentru bucureșteni, primele efecte pozitive ale benzii speciale sunt dispariția parcagiilor și a taxiurilor care stăteau la intrarea în Centrul Istoric.

În primele zile, de la crearea benzii speciale un echipaj de la Serviciului Circulaţie al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti (PLMB) a stat la intrarea pe banda RATB, iar altul i-a așteaptat pe șoferii care nu respectau regulile la ieșirea de pe bandă.

Șoferii care nu respectă banda specială, riscă două puncte amendă și două puncte penalizare. 

Autobuzele RATB care vor beneficia de banda specială sunt cele de pe liniile 104, 123, 124 şi 385.

Etichete: Administraţia Străzilor, bandă specială, experiment, politia locala, Primăria Capitalei, RATB, realitatea

0/2 COMENTARII
Vasilescu Daniel
30 sep 20:32
+0
VOTURI
-0
Excelenta idee !!! merita extinsa la nivelul intregului oras...
Toni L.
27 sep 17:00
+0
VOTURI
-0
VivaSMS este o noua campanie de promovare a produselor de pe piata din Romania care te poate ajuta si pe tine, ca si client , sa castigi bani primind mesaje promotionale din partea producatorilor si distribuitorilor de produse care sunt inscrisi in program. Inscrierea este simpla, tot ce trebuie, e sa detii este un numar de telefon valid in Romania si o varsta de minim 18 ani.
Urmareste video-ul de promovare--> http://ow.ly/pez8U
VivaSMS iti aduce posibilitatea invitarii prietenilor, a rudelor, si a tuturor apropriatilor in echipa ta, care la randul lor isi pot creea propria echipa si pot castiga bani din asta.
Te inregistrezi gratuit, primesti bonusul de 2 EURO, iar apoi vei incepe si tu sa beneficiezi de ofertele personalizate prin sms : http://ow.ly/pezEj

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE