Pistă pentru biciclete, blocată de un polițist de la Rutieră. CE A RĂSPUNS POLIȚIAÎn urmă cu peste o lună o motocicletă aparținând Poliției Rutiere a fost fotografiată staționând pe banda destinată bicicliștilor de pe nou-inauguratul Bulevard Buzești. Doi blogeri au cerut explicației Poliției pentru comportamentul angajatului institușiei. Răspunsul a venit la o lună de la depunerea solicitării și este surprinzător.

Banda pentru biciclete, blocata de un politist de la Rutiera
Bandă pentru biciclete, blocată de un polițist de la Rutieră
Foto: ariel.ro

În urmă cu peste o lună o motocicletă aparținând Poliției Rutiere a fost fotografiată staționând pe banda destinată bicicliștilor de pe nou-inauguratul Bulevard Buzești. Ariel Constantinof, autorul blogului ariel.ro și Sorina de la Portocala Mecanică au cerut explicației Poliției pentru comportamentul angajatului instituției.

"Am trimis pe rând, câte un e-mail la Brigada Rutieră de Poliție, am atașat poza și am cerut niște explicații. Între timp am observat că pe Facebook, sub poza cu pricina, apăruse un comentariu de la un anumit domn ce spunea că-i chiar polițistul din imagine (nu vom afla niciodată dacă este sau nu este chiar el…) Zicea așa: Fata de la magazin facuse sesizare 112 ca sunt mai multe taxiuri oprite pe pista de biciclete. Dupa ce am amendat un taximetrist, pentru ca celalalt nu era la masina, in timp ce il asteptam, luam datele fetei care a sunat la 112… Am parcat acolo pentru ca pista era blocata iar biciclistii sa se poata incadra din timp pe banda 1… Dar ATOTSTIUTORII comenteaza, pt ca e o tara libera si e si net din belsug!", scrie Ariel Constantinof pe blogul său. 

Poliția Rutieră a răspuns celor două sesizări după 30 de zile. Iată ce le-a scris: "La sesizarea dumneavoastră adresată conducerii Brigăzii Rutiere si înregistrată cu nr. 843064 din data de 08.05.2014, vă comunicăm că în urma verificărilor efectuate a fost identificat conducătorul autospecialei cu numărul de înregistrare MAI 22984 si a fost audiat la sediul Brigăzii Rutiere cu privire la aspectele sesizate, acesta fiind atentionat cu privire la modul de conducere a autovehiculelor in trafic, în special în ceea ce priveşte regulile ce reglementează oprirea şi staţionarea vehiculelor pe drumurile publice.

De asemenea, vă aducem la cunoştinţă faptul că în conformitate cu prevederile art. 109 alin. 1 şi 2 din O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac direct de către poliţistul rutier sau cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic, motiv pentru care nu a fost posibilă sancţionarea conducătorului auto în cauză, acesta fiind atenţionat cu privire la modul de deplasare cu autovehiculul pe drumurile publice". 

Etichete: biciclisti, Buzeşti, pistă pentru biciclete, poliţia rutieră

0/1 COMENTARII
ggg
10 iun 09:29
+0
VOTURI
-0
raspunsul politiei este pertinent si logic . Cel care a realizat fotografia/ a depus plangerea nu cred ca a procedat corect ... ( circul pe jos ,cu transportul in comun , cu bicicleta si masina asa ca nu tin partea nimanui in special)

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE