Bani de la bugetul local pentru bisericile din Sectorul 3. Parohia Foișor va crea o cantină socialăConsiliul Local al Sectorului 3 a aprobat acordarea unui sprijin financiar în valoare de 580.000 de lei pentru trei parohii de pe raza sectorului. Potrivit administrației locale, banii au fost alocați pentru lucrări de modernizare și de schimbare a tâmplăriei în cazul bisericii maramureșene din Parcul Al.I. Cuza, pentru refacerea unei picturi interioare la Biserica "Sfinții Apostoli Pentru și Pavel", dar și pentru reamenajarea unui imobil ce aparține Parohiei Foișor I în vederea înființării unei cantine sociale pentru persoanele defavorizate.

Bani de la bugetul local pentru bisericile din Sectorul 3. Parohia Foisor va crea o cantina sociala
Bani de la bugetul local pentru bisericile din Sectorul 3. Parohia Foișor va crea o cantină socială
Foto: crestinortodox.ro

Consilierii locali au aprobat în ședința din 29 mai acordarea unui sprijin financiar în valoare de 30.000 de lei Parohiei "Pogorârea Sfântului Duh - Titan" pentru completarea fondurilor proprii necesare pentru finalizarea lucrărilor de reparații ale bisericii cu sediul în str. Liviu Rebreanu, respectiv în incinta Parcului Alexandru Ioan Cuza (I.O.R.).

"Solicitarea fondurilor pentru finalizarea lucrărilor de reparații a lăcașului de cult, respectiv înlocuirea tâmplăriei și a geamurilor, este justificată, având în vedere că Parohia nu dispune de venituri constante și suficiente spre a putea strânge sumele necesare acestei reparații, menită să asigure condiții optime pentru desfășurarea activităților specifice, în folosul locuitorilor Sectorului 3", se arată în expunerea de motive a hotărârii.

Mai mult, potrivit administrației "activitățile Parohiei "Pogorârea Sfântului Duh - Titan" nu sunt legate exclusiv de activitatea de cult, în podul bisericii maramureșene din Parcul Al.I. Cuza desfășurându-se activități cu caracter social-educativ pentru copiii din zonă, respectiv meditații în vederea îmbunătățirii performanțelor școlare, realizate de Parohie în regim de gratuitate".

Consiliul Local a aprobat și hotărârea privind acordarea unui sprijin financiar în valoare de 250.000 de lei Parohiei Foișor I pentru completarea fondurilor proprii necesare lucrărilor de reabilitare și amenajare ale imobilului având destinația de așezământ social, cu funcțiunea de cantină socială, situat în str. Regenerării nr. 2.

Astfel, imobilul așezământului urmează să fie dotat corespunzător pentru înființarea unei cantine sociale, care să ofere servicii de furnizare a hranei calde și alte servicii sociale cu caracter primar persoanelor aflate în risc de excluziune socialăn din Sectorul 3.

De asemenea, în cadrul ședinței din 29 mai a fost acordat un sprijin financiar de 300.000 de lei Parohiei "Sfântul Ioan Botezătorul - Dristor" pentru completarea fondurilor proprii necesare continuării lucrărilor de pictură interioară ale Bisericii "Sfinții Apostoli Pentru și Pavel", din str. Râmnicu Sărat, nr. 7.

Reamintim că, în bugetul aprobat pentru anul 2015 pentru susținerea cultelor Primăria Sectorului 3 a alocat suma de 2.000.000 de lei.

Etichete: bani, biserica maramureșeană, biserici, buget local, cantină socială, parcul Al.I.Cuza, Parcul IOR, parohii, pictură interioară, Sectorul 3

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h