Bani de la stat pentru românii din străinătate care deschid afaceri în RomâniaMinisterul Economiei pregăteşte un fond de investiţii pentru românii din străinătate care vor să îşi îi deschidă o afacere în ţara natală. Mai precis, la fiecare leu investit de aceştia vor primi un leu de la statul român.

Bani de la stat pentru romanii din strainatate care deschid afaceri in Romania
Bani de la stat pentru românii din străinătate care deschid afaceri în România
Foto: zf.ro

Astfel, sumele ar putea ajunge până la 50.000 de lei şi ar fi nerambursabile, informează stirileprotv.ro. Granturile se vor alocă doar pentru cei care au firme şi vin cu acte justificative pentru cheltuielile efectuate, informează surse guvernamentale, citate de PRO TV.

"Există câteva modele de succes de exemplu 1 leu pus de investitorul privat, 1 leu pus de investitorul de stat. Ideea este crearea unui fond pentru investitorii din diaspora, de a contribui cu fonduri la proiectele pe care românii din diaspora vor să le facă", a declarat, vicepremierul Costin Borc.

Pe de altă parte, cei aproape 50.000 de studenţi români aflaţi la studii în străinătate se pot înscrie din această vară, să facă practică în consulatele şi ambasadele României din lume.

Etichete: afaceri, bani, diaspora

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h