BANI FALŞI pe piaţa din România! Cum se recunosc bancnotele falseMai mulți comercianți au semnalat apariția de bancnote false de 10 lei. Anul trecut, au fost descoperite mai multe cazuri în vestul țării, iar acum falsurile au ajuns, se pare, și în Moldova.

Se poate observa contrastul mai mare dintre cele două vopseluri folosite la tipărirea cifrelor și literelor de pe bancnota falsificată. De asemenea, pe cei falși lipsesc cele două pensule aurite din zona transparentă. 

Deşi se spune că absenţa pensulelor aurii pe partea transparentă a bancnotei de 10 lei ar fi un semn că bancnota este falsă, este vorba de fapt de diferenţa între bancnotele emise de BNR în 2005 şi cele din anul 2009. Bancnotele emise în anul 2005 nu aveau astfel de pensule aurii. 

În rest, sunt realizate foarte bine toate elementele de siguranță, fiind destul de greu de diferențiat față de cele originale.

Potrivit experţilor Băncii Naţionale, cele mai „falsificate" bancnote sunt cele de 10 lei, care au devenit tot mai greu de depistat din două motive: în primul rând, escrocii le tipăresc mult mai bine, iar în al doilea, modul de plasare al bancnotelor s-a schimbat: dacă în trecut ele puteau fi primite numai la schimburi de valută, acum escrocii acţionează pe la magazinele de cartier sau în pieţe, unde nu există maşini de verificat autenticitatea banilor.

Escrocii folosesc, în ultima vreme, material plastic, iar imprimările sunt foarte bine realizate. Un ochi neavizat este foarte uşor de păcălit, mai ales când banii falşi sunt amestecaţi într-un teanc cu bani veritabili, iar dacă persoana care îi primeşte nu îi verifică bucată cu bucată, riscă să fie păcălită.

Sursa: Ziarul de Bacău

Etichete: bancnote de 10 lei, bani falşi, falsificare bancnote

0/3 COMENTARII
Cris
22 Jan 23:51
+0
VOTURI
-0
Articol super-mega-reciclat, de tabloid infect. L-ati mai scris odata, cu alte versuri si in iulie 2015 si in aprilie 2014 si o tineti tot asa. E vorba de 2 editii diferite a bancnotei de 10 lei, care are, intr-adevar elemente grafice diferite iar tembelii de la BNR nu le-au facut publice, lasand prostii sa se intrebe. Cu toatea astea nu s-au auzit cazuri concrete de bancnote de 10 lei falsificate ci doar de fraieri care au crezut ca sunt false, ceea ce e cu totul altceva.

Continuati tot asa, baieti... Eu v-as desfiinta si v-as trimite la sapa, ca pe timpul lui Ceasca.
Tot eu
22 Jan 17:21
+0
VOTURI
-0
http://bnr.ro/Monede-si-bancnote-in-circulatie-724.aspx
Cetatean cu cap
22 Jan 17:20
+0
VOTURI
-0
Sunteti niste idioti. Verificati la BNR si veti vedea ca bancnotele de 10 lei au doua editii. Introduceti lumea aiurea in eroare si creati panica. Ziaristi de 2 bani.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE