Bănicioiu: Românii care nu merg, timp de 3 ani, la medicul de familie ar putea fi SANCŢIONAȚIRomânii care nu merg, timp de trei ani, să fie consultaţi de medicul de familie ar putea fi sancţionaţi. Ministerul Sănătății pregăteşte o astfel de măsură, iar sancţiunile vor fi aspre, avertizează ministrul Nicolae Bănicioiu.

Banicioiu: Romanii care nu merg, timp de 3 ani, la medicul de familie ar putea fi SANCTIONAȚI
Bănicioiu: Românii care nu merg, timp de 3 ani, la medicul de familie ar putea fi SANCŢIONAȚI

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat ca institutia pe care o conduce are in vedere o masura pentru toti romanii care nu se duc sa se consulte la medicul de familie.

"Asta nu este reglata inca, dar avem in intentie in momentul de fata, si e prima oara cand o spun, ne gandim ca persoanele care nu merg o data la trei ani la medicul de familie sau nu isi fac un set de analize complet, sa introducem sanctiuni. Stiu ca este cel mai nepopular lucru pe care il spun in momentul de fata, dar pentru sistemul sanitar va insemna foarte mult in sensul preventiei, in sensul gestiunii corecte a unui caz, in momentul in care il gasesti, in sensul ca, pana la urma, cheltuirea banului, pentru ca eu depistez in momentul de fata mare parte din afectiunile oncologice numai in stadii foarte avansate. Ceea ce e foarte greu de tratat, un cancer in stadiul 4 sau ...", a declarat ministrul Sănătății în cadrul unui interviu televizat.

Ministrul Sănătăţii spune că astfel de măsuri i-ar putea face pe români să meargă mult mai des la medic, iar bolile cronice să fie depistate într-un stadiu incipient. Banicioiu a evitat sa spuna exact despre ce fel de sanctiuni este vorba, insa a dat asigurari ca acestea vor fi "destul de dure".

"Nu vreau inca sa pronunt sanctiunile, vor fi sanctiuni destul de dure, dar nu trebuie sa ne gandim domne' daca nu se prezinta. Nu. Toata lumea trebuie sa stie ca trebuie sa mergi minim o data la 3 ani, ca sa-ti faci o investigatie completa: analize plus consult la medicul de familie", a spus Nicolae Bănicioiu.

Sursa: romaniatv.net
Etichete: medic, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, sancţiuni

0/6 COMENTARII
Cris pune botul
06 Apr 17:01
+0
VOTURI
-0
Cris, vrei sa pui botul undeva? Sau l-ai pus prea mult?

Tu, daca esti salariat, platesti oricum contributia la CASS. Aia ti se retine automat din salariu. Deci ce anume vrea Banicioiu?
Cris
06 Apr 11:43
+0
VOTURI
-0
Eu stiu ce vrea Banicioiu. Vrea sa contribuim LUNAR la fondul de sanatate si sa platim 500 lei pe an la fondul de sanatate pentru niste analize de doi lei pe care ti le poti face oriunde cu 150 lei.

Cine pune botul la asa ceva ?????????
Cris
06 Apr 11:41
+0
VOTURI
-0
Ce cretin! Adica sa te oblige sa te duci la medicul de familie deci sa le achiti lunar contributia de kkt la CASS pentru niste analize pe care practic le poti plati din buzunar la o clinica privata.
gigi
05 Apr 23:47
+0
VOTURI
-0
"Nu vreau inca sa pronunt sanctiunile, vor fi sanctiuni destul de dure"

Probabil ca or sa puna amenzi de 50.000 euro sa poata sa ne confiste casele anaful
fdfdfdfdf
05 Apr 23:45
+0
VOTURI
-0
nu am fost la medic din 2010... e dreptul meu... numai sa incercati sa bagati legea, probabil ca ar fi declarata anticonstitutionala... ce sa te astepti de la pesede ?!
N. Spagacioiu
05 Apr 21:48
+0
VOTURI
-0
"Toata lumea trebuie sa stie ca trebuie sa mergi minim o data la 3 ani, ca sa-ti faci o investigatie completa: analize plus consult la medicul de familie", a spus Nicolae Bănicioiu.

Domne', dar eu am mers si mi-am facut analizele pe banii mei, fara drumuri inutile la medicul de familie.
Ce fac in cazul asta? Imi iau adeverinta ca mi-am facut analizele in alte parti? E stupid. Sa merg la medicul de familie doar ca respectivul sa-mi dea trimitere la specialist, unde stau ca vita la coada si, pe deasupra, mi se dau si rezultate aiurea? Am mai zis ca e stupid?

Rezolvati-va problemele din sistem, recapatati increderea pacientilor si de-abia dupa aia ganditi-va sa dati amenzi ca nu vine lumea la medic.

Apropo, voi, astia, potentatii vremii, mergeti la doctor in Romania sau in strainatate?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE