Barack Obama, criticat de presa din SUA pentru absenţa de la marşul din Paris: "Aţi dezamăgit lumea"Preşedintele american, Barack Obama, a fost criticat dur de o parte a presei americane pentru că nu a participat, duminică, la marşul de la Paris împotriva terorismului, după atacurile soldate cu 17 morţi.

Barack Obama, criticat de presa din SUA pentru absenta de la marsul din Paris: "Ati dezamagit lumea"
Barack Obama, criticat de presa din SUA pentru absenţa de la marşul din Paris: "Aţi dezamăgit lumea"
Foto: thenation.com

"Aţi dezamăgit lumea", se poate citi pe prima pagină a New York Daily News, care îl apostrofează pe Obama, notează Mediafax.

Numeroşi lideri din lumea întreagă au venit la Paris pentru a participa la un marş organizat în semn de susţinere pentru victimele atacurilor jihadiste care au însângerat Franţa, vizând în special săptămânalul satiric Charlie Hebdo şi un magazin evreiesc.

Aceste atacuri au declanşat o mobilizare istorică în Franţa, unde cel puţin 3,7 milioane de persoane au ieşit în stradă duminică pentru a manifesta împotriva terorismului, dintre care 1,6 milioane la Paris.

Dar preşedintele american nu a figurat printre liderii sau oficialii din aproximativ 50 de ţări care au participat, braţ la braţ, la acest marş, Washingtonul fiind reprezentat doar de ambasadoarea Statelor Unite în Franţa, Jane Hartley.

"În calitate de american, aş fi vrut să fim mai bine reprezentanţi la această procesiune frumoasă", a regretat Jake Tapper, de la CNN, într-un reportaj din mijlocul manifestanţilor.

Revista Politico a vorbit, la rândul său, de absenţa liderilor americani la manifestaţia antiterorism de la Paris, într-un articol intitulat "Obama întoarce spatele Franţei".

Procurorul general al Statelor Unite, Eric Holder, s-a aflat la Paris dar nu a participat la marş împreună cu liderii internaţionali. Secretarul de Stat american John Kerry se afla în vizită în India.

Barack Obama şi vicepreşedintele Joe Biden nu aveau evenimente programate pe agenda oficială în ziua marşului de la Paris.

Etichete: Barack Obama, mars paris charlie hebdo, presa americana, SUA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE