Barack Obama, vizită istorică în CubaPreşedintele american Barack Obama face o vizită în Cuba. Preşedintele a ajuns, duminică, la Havana, vizita fiind considerată una istorică, dat fiind că este primul şef de stat american în funcţie care vizitează această ţară în ultimii aproape 90 de ani.

Barack Obama, vizita istorica in Cuba
Barack Obama, vizită istorică în Cuba
Foto: canal3.md

UPDATE: Președintele american, Barack Obama, a trimis în Cuba prima scrisoare după 50 de ani de întrerupere a serviciilor poștale.

"Dragă Ileana. Sper ca această scrisoare — care va ajunge la tine prin primul zbor poștal între Statele Unite și Cuba după mai bine de 50 de ani — să rămână o amintire a unui nou capitol între țările noastre" — este răspunsul pe care i l-a dat Barack Obama unei cubaneze de 76 de ani, Ileana Yarza, care și-a împărtășit președintelui de la Casa Albă dorința de a-l vedea, relatează Agerpres.ro, citând Le figaro.

"Que bolá Cuba? (Ce mai faceţi?) Tocmai am aterizat aici şi abia aştept să mă întâlnesc şi să primesc veşti direct de la poporul cubanez", a scris preşedintele america într-un mesaj postat pe Twitter imediat ce a sosit la Havana, informează mediafax.ro.

Această vizită - rezultatul unei schimbări de politică uluitoare, în urmă cu 15 luni - este menită să strângă relaţiile dintre cei doi vechi inamici şi "să exorcize una dintre ultimele fantome ale Războiului Rece".

Agenda vizitei - care reflectă contradicţiile ce pot complica relaţiile dintre Statele Unite şi Cuba - include între altele o întâlnire, luni, cu Raul Castro, la Palatul Revoluţiei, sediul Guvernului comunist, şi o întâlnire, marţi, cu un grup de disidenţi, foste victime ale reprimării regimului.

 

Paulo Prada: Wonderful Reuters  photo of Barack Obama landing in Cuba.

Posted by Orlando Nicoara on Sunday, 20 March 2016

Etichete: Barack Obama, cuba

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE