Bărbat ARESTAT după ce s-a descoperit că pregătea ATENTATE în Franța înainte și în timpul Euro 2016EURO 2016. Un francez, care pregătea 15 atentate în Franța înaintea și în timpul Campionatului European de Fotbal Euro 2016, a fost arestat în data de 21 mai în Ucraina, cu 125 de kg de TNT și un adevărat arsenal de război asupra lui, a anunțat luni șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Vasil Grițak. De asemenea, serviciile secrete franceze au descoperit că 82 dintre cei 3.500 de oameni angajaţi pentru asigurarea securităţii la EURO 2016 figurează pe lista potenţialilor terorişti.

Francez arestat in Ucraina
Francez arestat în Ucraina

"Prins de către serviciile secrete, cetățeanul francez avea cinci puști de asalt Kalașnikov, mai mult de 5.000 de muniții, două lansatoare de rachete antitanc, 125 kg de TNT și 100 de detonatoare", a declarat Grițak, potrivit Agerpres.

"SBU a reușit să împiedice 15 acte teroriste care erau planificate în Franța înainte și în timpul Campionatului European de fotbal', a indicat șeful SBU, precizând că francezul și-a exprimat opoziția față de 'politica guvernului său privind afluxul masiv de străini în Franța, răspândirea Islamului și a globalizării".

EURO 2016. Astfe, se pare că individul intrase în contact cu grupări armate ilegale din Ucraina. Francezul era interesat să cumpere arme și explozibili. Bărbatul intenționa să atace lăcașuri de cult frecventate de musulmani și evrei, precum și clădiri administrative în Franța. Presa franceză a relatat anterior că un francez a fost reținut la frontiera dintre Ucraina și Polonia cu un arsenal de arme și 100 de kg de TNT pe care urma să le utilizeze pentru atacuri teroriste la Euro 2016. Acesta se află în custodia poliției ucrainene și urmează să fie extrădat în Franța.

Mai mult, 82 de persoane angajate pentru a asigura protecţia suporterilor în fan-zone-urile amenajate pe durata Campionatului European figurează pe lista potenţialilor terorişti. Descoperirea a fost făcută de şeful serviciului secret francez care a analizat dosarele tuturor celor 3.500 de persoane angajate pentru a veghea la siguranţa suporterilor.

Verificările suplimentare care au dus la această descoperire au fost efectuate după ce atât Europol cât şi Departamentul de Stat al USA au avertizat Franţa cu privire la potenţiale atacuri teroriste ce ar viza Campionatul European. Campionatul European debutează vineri, ora 22:00, cu meciul dintre Franţa şi România.

Etichete: atentate campionatul european, atentate euro 2016, atentate franta, explozii franta, francez arestat, Franţa

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE