Bărbaţi acuzaţi de trafic cu MAŞINI de lux furate din străinătate, reţinuţi de Poliţia CapitaleiPatru bărbaţi din Bucureşti, acuzaţi de trafic cu autoturisme de lux furate din străinătate, sunt cercetaţi de poliţişti pentru mai multe infracţiuni, printre care înşelăciune, abuz de încredere, tăinuire şi uz de fals. Poliţiştii au făcut, luni, cinci percheziţii în acest dosar găsind zece astfel de autoturisme. Trei dintre suspecţi au fost reţinuţi.

Masini de lux furate
Maşini de lux furate

 

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au făcut, luni, cinci percheziţii într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, abuz de încredere, tăinuire, uz de fals şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i s-a suspendat acest drept.

"Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti din cadrul Serviciului Furturi de Autovhicule, în perioada octombrie 2017 – martie 2018, precum şi datorită schimbului de informaţii cu autorităţile judiciare din statele Uniunii Europene, a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat, în vârstă de 34 de ani, cu sprijinul altor trei bărbaţi, ar desfăşura activităţi de natură infracţională, pe linia traficului cu autoturisme furate", anunţă Poliţia Capitalei.

Potrivit sursei citate, au fost identificaţi toţi cei patru membri ai grupului infracţional, stabilindu-se faptul că aceştia închiriau autoturisme de lux din străinătate şi ulterior le vindeau pe teritoriul României.

"Sub paravanul unei societăţi comerciale cu profil rent-a-car deţinut de către unul dintre bănuiţi, acesta, abuzând de încrederea unor persoane, procura diverse autoturisme sub pretextul închirierii prin firma sa, urmând să le remită ulterior anumite sume de bani. Totodată primea de la proprietari actele originale şi cheia autovehiculului", mai anunţă poliţiştii.

Potrivit acestora, ulterior, bărbatul întocmea în fals contracte de vânzare - cumpărare pentru aceste autovehicule, rezultând astfel că el este proprietarul de drept şi apoi le amaneta pentru sume cuprinse între 4.000 şi 23.000 euro.
Au fost identificate un număr de 10 astfel de autoturisme, care au fost indisponibilizate la sediul subunităţii, trei dintre acestea fiind urmărite de Belgia, Danemarca şi Olanda.

Trei persoane au fost reţinute, urmând a fi prezentate magistraţilor.

Etichete: furt masini de lux, maşini de lux, Poliţia Capitalei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h