Barbu: Catedrala Mântuirii Neamului, o clădire banală. Aş da bani doar dacă i s-ar prăbuşi zidurileALEGERI BUCUREŞTI 2016. Candidatul ALDE pentru Primăria Generală, Daniel Barbu, a declarat, vineri, pentru Radio France Internationale, că nu ar da bani publici pentru Catedrala Mântuirii Neamului decât dacă ar ajunge în situaţia să i se dărâme zidurile, Barbu afirmând că edificiul este o clădire banală, precum Casa Poporului, ce nu va intra în manualele de arhitectură.

Daniel Barbu
Daniel Barbu

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Daniel Barbu a afirmat că ideea unei Catedrale a Mântuirii Neamului este destul de veche, ce datează din anii 20 şi este comună naţiunilor mici. "Catedrala Nevski din centrul Sofiei, tot o Catedrală a Mântuirii Neamului bulgar, la fel găsim la Belgrad. Românii nu puteau rămâne în afara acestei mentalităţi de naţiune mică, periferică, dar care are o părere despre sine cu totul impunătoare şi vrea să cazeze o asemenea părere bună despre sine într-o clădire care să fie monumentală", a apreciat Barbu.

El a precizat că, în eventualitatea în care va ajunge primar general, nu va da bani de la bugetul locale pentru finanţarea catedralei decât în situaţia extremă în care ar fi afectată structura de rezistenţă a edificiului. "Cu excepţia unei situaţii de urgenţă, bine demonstrată - s-ar prăbuşi zidurile şi ar fi nevoie de o intervenţie, dar e o situaţie absolut ipotetică - nu aş da, pentru că proiectul deja a beneficiat de fonduri publice, proiectul este al Patriarhiei şi Patriarhia trebuie să-l ducă până la capăt (...) Din păcate, nu va îmbogăţi oraşul, nu va intra în manualele de arhitectură", a spus candidatul ALDE.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Acesta crede că amplasamentul pentru Catedrală, lângă Palatul Parlamentului, este unul bine ales, cele două clădiri având o valoare arhitecturală similară.

"Avem acum lângă Casa Poporului perechea ei, adică o clădire mare, care nu va fi monumentală, pentru că monumentalitatea nu-i dată întotdeauna de mărime, ci de geniul arhitectului, de modul în care ştie să lucreze cu proporţiile, deci va fi o clădire masivă, lipsită de monumentalitate şi banală. De aceea spun că va face o pereche ideală cu Casa Poporului, la rândul ei masivă, dar nemonumentală", a conchis Daniel Barbu.

Sursa: news.ro

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, Catedrala Mântuirii Neamului, daniel barbu

0/2 COMENTARII
jkhk
28 May 05:24
+0
VOTURI
-0
sunt total anti comunist, dar Palatul Parlamentului e principalul punct turistic al Bucurestiului si cunosc destui straini care au vizitat cladirea si au fost impresionati. Din pacate este foarte greu de intretinut si neterminata. Ar putea sa mai deschida inca un muzeu care sa atraga turisti si sa-i dea un rost cladirii care in momentul de fata e destul de goala.
Gheorghe
28 May 00:42
+0
VOTURI
-0
Schimba-ti ochelarii. Casa poporului e cea mai frumoasa cladire din lume...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h