BAREM DE CORECTARE LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 - BAREMEBAREM DE CORECTARE LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 - b365.RO vă va prezenta, la ora 15:00, BAREMUL DE CORECTARE PENTRU SUBIECTELE LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, LA EVALUAREA NAȚIONALĂ 2015, CLASA A VIII-A - conform edu.ro. 

EVALUAREA NAȚIONALA 2015, PROBA LA LIMBA ROMANA are loc luni, 22 iunie. SUBIECTE ȘI BAREME ROMANA
EVALUAREA NAȚIONALĂ 2015, PROBA LA LIMBA ROMÂNĂ are loc luni, 22 iunie. SUBIECTE ȘI BAREME ROMÂNĂ
Foto: presagalati.ro

DESCARCĂ AICI BAREMUL DE CORECTARE LA LIMBA ROMÂNĂ - CLICK

BAREM DE CORECTARE LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 La ora 15:00, de îndată ce vor fi disponibile, vă vom prezenta BAREMELE DE CORECTARE LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, LA EVALUAREA NAȚIONALĂ, conform edu.ro. 

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2015. Absolvenții clasei a VIII-a încep luni, 22 iunie, examenele la EVALUREA NAȚIONALĂ 2015. Prima probă va fi cea la LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ.  Pe baza rezultatelor obținute la aceste examene se decide la ce liceu vor intra elevii.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2015. SUBIECTE ȘI BAREM DE CORECTARE LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ

VEZI AICI SUBIECTELE LA LIMBA SI LITERATURA ROMANA LA EVALUAREA NATIONALA, CLASA A OPTA

Elevii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat luni, la proba de Limba Română de la Evaluarea Naţională 2015, basmul şi un eseu despre Sânziene, conform Adevarul.

Iată subiectele:

Subiectul I: Text cules de Petre Ispirescu: Punctul a. 1. Antonim pentru sensul din text al cuvintelor: frumoasă, bucurie şi venea 2. explică rolul cratimei în secvenţa "încât p-aci era" 3. formulează două idei principale din textul dat 4. transcrie două cuvinte, gruuri de cuvinte din text care se referă la timpul acţiunii 5. prezintă în 30 - 50 de cuvinte semnificaţia secvenţei: "atunci îi mai veni inima la loc şi se mulţumi a aştepta pâbă a doua zi. În ziua următoare, ia merele de unde nu-s. S-a supărat împăratul, nevoie mare, şi porunci ca paznicii să se puie să prinză pe hoţi. Dar, aş! Unde e pomana aia?" Punctul b. Redactează o compunere de 150 - 250 de cuvinte în care să motivezi apartenenţa la specia basmului popular "Lupul cel năzdrăvan şi Făt Frumos", valorificând textul dat Subiectul 2. Text din ziarul Adevărul: Este Ziua Iei Româneşti: piesa vestimentară care nu se demodează niciodată Scrie răspunsul pentru fiecare dintre cerinţele de mai jos: 1. Formulează câte un enunţ în care să precizezi următoarele aspecte din textul dat: data la care se srbătoreşte Ziua Internaţională a iei şi numele tabloului pictat de Constantin daniel Rosenthal 2. Scrie numele autoarei şi titlul articolului din care este extras fragmentul dat 3. Menţionează ce parte de vorbire este fiecare dintre cuvintele subliniate din secvenţa bluza tradiţională românească se bucură de popularitate în lumea întreagă şi a devenit un obiect vestimentar aproape obligatoriu în garderba româncelor. 4. Precizează funcţia sintactică a cuvintelor subliniate din secvenţa: patru decenii mai târziu, ia românească a fost sursa de inspiraţie pentru una dintre colecţiile semnate de YVes Saint Laurentlt: 

Cei 6.000 de politisti mobilizati de autoritati vor avea grija ca in aceste zile cu examene totul va decurge fara incidente Ei supravegheaza atat perimetrul scolilor, cat si zonele din apropiere. Pentru testul de astazi, elevii au intrat deja in sali. Au putut sa faca acest lucru pana la ora 8:30, urmand ca la 9 sa primeasca subiectele. Apoi, au la dispozitie 2 ore pentru a le rezolva.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2015. SUBIECTE ȘI BAREM DE CORECTARE LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ Vorbim astazi despre EVALUARE NATIONALA 2015, proba la limba romana. Elevii or avea de rezolvat subiecte structurate pe 2 mari cerinte, fiecare cu mai multe sub-puncte. Elevii vor fi asezati cate unul in banca si vor fi supravegheati de doi asistenti. Pentru rezolvarea subiectelor la Romana, au voie sa foloseasca numai cerneala sau pasta de culoare albastra.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2015.  SUBIECTE ȘI BAREM DE CORECTARE LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂAbsolvenții de clasa a VIII-a nu au voie sa intre in examen nici cu telefoane mobile, caști audio sau cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare ce „permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare intre candidați sau cu exteriorul".

In timpul examenului, elevii nu au voie sa vorbească intre ei, sa copieze, sa transmită foi sau materiale care permit copiatul sau sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notițe.

Etichete: 2015, barem, barem de corectare, BAREME, clasa a opta, CLASA A VIII-A, evaluare naţională, evaluare naţională 2015, Iunie, limba română, limba şi literatura română, subiecte

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h