Băsescu: Am autorizat prezenţa unei fregate franceze în apele teritoriale româneştiTraian Băsescu a anunţat că România a autorizat prezenţa unei fregate franceze în apele teritoriale româneşti, în contextul tensiunilor din Crimeea. Un crucişător american a ajuns deja în Marea Neagră şi derulează exerciţii militare cu România şi Bulgaria.

Basescu: Am autorizat prezenta unei fregate franceze in apele teritoriale romanesti
Băsescu: Am autorizat prezenţa unei fregate franceze în apele teritoriale româneşti

O fregată franceză va ajunge în Marea Neagră în următoarele zile, a anunţat, marţi, preşedintele Traian Băsescu.

"Nu facem niciun secret din a spune că astăzi, am autorizat prezenţa unei fregate franceze în apele teritoriale româneşti, fregată care va veni zilele următoare", a mai spus şeful statului. 

Traian Băsescu a mai adăugat că nu face niciun secret din a spune că "a pus la dispoziţie spaţiul aerian al României pentru avioanele de supraveghere ale NATO, ca şi Polonia, sau că România efectuează, în programul Cer Deschis, în perioada 17- 21martie, zboruri deasupra teritoriului

România, Bulgaria şi Statele Unite au început miercuri exerciţii navale comune la Marea Neagră, după ce acestea au fost amânate cu o zi din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Distrugătorul USS Truxtun împreună cu trei nave româneşti şi o fregată bulgară participă la aceste manevre, potrivit postului bulgar BGNES, citat de site-ul Novinite.com.

Nava americană a sosit în Marea Neagră în contextul unor tensiuni tot mai puternice cu privire la peninsula ucraineană separatistă Crimeea, ocupată de forţe ruseşti, provocând zvonuri potrivit cărora acestea sunt motivul exerciţiilor.
Însă, Marina Statelor Unite a precizat că exerciţiile comune, care se desfăşoară în partea de vest a Mării Negre, au fost plănuite cu mult înainte.

Sursa: realitatea.net. 

Etichete: marea neagra, Traian Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h