Băsescu: Ar trebui să cerem loc pentru o catedrală la Istanbul, în schimbul moscheii din BucureştiFostul preşedinte Traian Băsescu spune că, dacă Turcia vrea moschee la Bucureşti, trebuie să ofere României un loc pentru o catedrală în Istanbul.

Basescu: Ar trebui sa cerem loc pentru o catedrala la Istanbul, in schimbul moscheii din Bucuresti
Băsescu: Ar trebui să cerem loc pentru o catedrală la Istanbul, în schimbul moscheii din Bucureşti
Foto: TOPNEWS.RO

"Nu aş vrea să supun la vot dacă să facem o moschee pentru pelerinaj. Iohannis ne-a arătat la Ziua Unirii, la Iaşi, că are o căciulă cu care putem să îl facem şi muftiu la moschee. Autorizaţie de construire (trebuie-n.r.) semnată de un primar, sper să fie unul al nostru, care să facă ce trebuie, aici discutăm de o moschee, ceea ce însemnă pelerinaj. Ce a oferit Erdongan în schimb? O capelă. O capelă putem avea fiecare la noi acasă. Dacă vrea să construiască o moschee, României trebuie să i se dea teren pentru o catedrală, nu pentru un mic loc de rugăciune, care să devină şi loc pentru pelerinaj, adică o adevărată poveste", a susţinut duminică fostul şef de stat, conform mediafax.ro.

Traian Băsescu a afirmat că de-a lungul timpului în discuţiile româno-turce a intervenit acest subiect, însă România a spus că va analiza subiectul dacă va primi un teren pe care să construiască o catedrală, în Istanbul, care să se numească Brâncoveanu.

"Există un adevăr, tot timpul în discuţiile româno-turce a intervenit moscheea şi s-a spus că o putem analiza pozitiv, cu condiţia să ne arătaţi terenul, în Istanbul, pentru echivalentul unei moschei, care să se numească Brâncoveanu, pentru că acolo a murit cu toată familia lui. Ce ne-au comunicat cei doi şefi de stat este inadmisibil în ceea ce priveşte acordul părţii române", a susţinut Băsescu.

Liderul Mişcării Populare a reamintit că, în calitate de primar al Capitalei, a refuzat să semneze autorizaţia de construcţie pentru Catedrala Mânturii Neamului "pentru că se afecta Parcul Carol".

Etichete: moschee bucuresti, Traian Băsescu

0/1 COMENTARII
Hotii
28 Mar 07:36
+0
VOTURI
-0
Basescule, ia-ti-o cu totul pe aia mare de se construieste si mut-o la Istanbul. Da' ce va faceti dupa aia, de unde va mai vine banu'?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE