Băsescu: Ca senator, propun Legea Bucureştiului Metropolitan; hipermarketurile, mutate la periferiePreşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat într-un interviu acordat News.ro că, dacă va fi ales senator, unul dintre primele proiecte pe care le va propune va fi Legea Bucureştiului Metropolitan, prin care spune că s-ar rezolva problema traficului rutier din Capitală. Prin această lege, judeţul Ilfov va fi inclus în Bucureşti, iar hipermarketurile vor avea la dispoziţie un termen de cinci ani pentru a se muta la periferie.

Traian Basescu
Traian Băsescu

"Bucureştiul are o problemă gigantică. Eu am proiectul Legii Bucureştiului Metropolitan. Această problemă gigantică se numeşte traficul şi, oricâte pasaje subterane am face la intersecţii, traficul va deveni tot mai sufocant în Bucureşti. Soluţia este Bucureştiul Metropolitan, adică includerea în Bucureşti a judeţului Ilfov, ceea ce va permite ca într-un timp stabilit de municipalitate toţi furnizorii de trafic major să se mute la periferia Bucureştiului Metropolitan. Sigur, către capete de trasee de metrou, către capete de trasee RATB, către terenuri libere, către ieşirile pe autostrăzi, fie că vorbim de autostrada spre Ploieşti sau autostrada spre Constanţa", a afirmat Traian Băsescu în interviul acordat News.ro.

El susţine că această mutare trebuie începută cu hipermarketurile, pentru că acestea generează trafic.

"Eu nu spun că nu au parcări, dar, până ajung în parcare, aceste maşini generează un trafic formidabil. Trebuie să li se dea cinci ani să-şi mute hipermarketurile la limita teritorială a Bucureştiului Metropolitan. E un exemplu, dar sunt multe altele", a explicat Băsescu.

Liderul PMP a precizat că va promova acesta măsuri printr-un proiect lege, prin Legea Bucureştiului Metropolitan.

"Eu am proiectul de lege gata, încă din timpul mandatului de primar general. (...) Categoric va fi unul din primele proiecte pe care le voi depune şi le voi susţine, ca iniţiative legislative", a spus Traian Băsescu.

Fostul şef al statului deschide lista de candidaţi PMP la Senat în Bucureşti.

Etichete: basescu, Legea Bucureştiului Metropolitan, Traian Băsescu

0/6 COMENTARII
Igor
23 Nov 15:03
+0
VOTURI
-0
Tocmai exista o problema ...... Nu ai sa ajungi senator . Poate nu stii ce urmeaza , Pacat , ca le stiai pe multe .
adevarul
23 Nov 14:57
+0
VOTURI
-0
Cum gandeste Basescu: decat sa mergem la hypermarket aproape de casa mai bine mergem la periferie, la iesirea din Bucuresti, pe autostrada sa parcurgem o distanta de cateva ori mai mare sa faci o ora nu 10 minute...se consume si mai multa benzina si mai multa poluare, ratb la periferie este ioc...d-aia s-a dus tara asta de rapa la modul cum gandeste ex-presedintele...bine zicea cineva mai jos cu lobbyul pt terenurile din ilfov...
vlad
23 Nov 10:19
+0
VOTURI
-0
Mda, s-a trezit la spartul targului... e prea tarziu!! Si deja nu mai vad in hipermarketuri problema. Toate magazinasele mici au dat deja faliment, cele putine ramase au clientela fidela, nu mai au probleme. In plus, chiar daca scoti hipermarketurile din oras... raman toate mega marketurile, marketurile Mega Image samd.

In plus, ce-si imagineaza Basescu asta ca o sa se intample cu sediile Cora, Carrefour, etc??? In cazul cel mai rau (?) ajung circuri ale foamei, in cazul cel mai bun... li se gaseste alta intrebuintare. Poate depozite uriase? Sau hai sa ne imaginam ceva util .... ca la Plaza de exemplu, o sa devina cladiri de birouri. Pai si astea atrag trafic urias.

Problema cu adevarat mare a orasului sunt mallurile, care omoara orice comert stradal. Nu mai pot fi magazine de haine sau altele pe Calea Victoriei, prin centru... pentru ca nu se duce nimeni la ele cand are mall-ul accesibil. A fost o gafa uriasa.... Singura alternativa au ajuns farmaciile, bancile si casinourile... si bineinteles bodegile.

Oricum, Basescu e un imbecil, vine cu o chestie populista, fara vreun calcul real. Va dati seama ca toate hipermarketurile, mallurile o sa ceara despagubiri uriase. Investitiile astea sunt gandite pe termen lung, cu durata de amortizare uneori de decenii.... cine le plateste??? Pai noi cetatenii, pt ca primarii orasului asta cu Basescu inclusiv le-au dat permise
MARINELU
23 Nov 09:32
+0
VOTURI
-0
La puscarie cu tine. Ai facut destul rau. Lasa pe altii nepatati.
dan
23 Nov 09:06
+0
VOTURI
-0
Traducere:
Am niste baieti smecheri cu pamanturi in Ilfov care au ramas fara bani si care au zis ca daca nu misc nimic sa-i ajut, ma ingroapa. Drept urmare, bag eu o propunere dintr-asta in care ma fac ca imi pasa de oameni, trafic, bla bla, ca sa-mi iau si eu partea leului si sa scap de scandaluri.
rio
23 Nov 08:55
+0
VOTURI
-0
Ce solutie comunista, odata ce ai dat aviz sa faca acolo cum poti sa vii acum sa zici ca il dai afara? Mai bine rezolva cu avizele viitoare, sunt atatea cladiri inalte care se ridica in mijlocul Bucurestiului, fara nici un aviz care sa ia in calcul limitele infrastructurii, limitele spatiilor verzi etc.

Hipermarketuri exista si in mijlocul altor orase din Europa unde se circula bine-mersi, nu asta e problema. Problema e lipsa de viziune si deficientele acordarii de avize pentru construit oriunde si oricum. Nu conteaza ca sunt hipermarketuri sau dedeman-uri sau blocuri de locuinte sau cladiri de birouri.

Si bineinteles infrastructura in sine, care e depasita oricat ai muta tu cateva hipermarketuri la margine, si o sa se faca cozi si mai mari. Cand ajunge toata populatia din oras sa-l traverseze in lung si-n lat ca sa ajunga la ele, cum o sa fie oare? Nici o centura adevarata nu avem in secolul 21.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE