Băsescu: Categoric, nu va fi război în regiunea Mării Negre; românii să nu se teamă de o agresiunePreşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că, în mod categoric, nu va fi război în zona Mării Negre, iar românii nu trebuie să se teamă de vreo agresiune din partea Rusiei sau a Ucrainei.

Basescu: Categoric, nu va fi razboi in regiunea Marii Negre; romanii sa nu se teama de o agresiune
Băsescu: Categoric, nu va fi război în regiunea Mării Negre; românii să nu se teamă de o agresiune
Foto: arq.ro

Preşedintele Băsescu a spus, la Adevărul Live, că se aştepta ca la referendumul din Crimeea să fie în favoarea alipirii de Rusia în jur de 70-75% din votanţi, nu 96,6%.

Întrebat dacă va fi război, şeful statului a răspuns: "Categoric nu, nu va fi război nici in regiunea Mării Negre, zic eu că nici în Ucraina şi cu atât mai puţin în Crimeea. Deci, exclud varianta războiului".

El a precizat că "riscurile militare România trebuie să le aprecieze de la ceea ce ştie, şi nu de la ceea ce este în presă", notează zf.ro.

Preşedintele a precizat că, după referendum, din punct de vedere militar nu se schimbă nimic în Crimeea, iar Federaţia Rusă va menţine toată flota de la Marea Neagră, numărul de militari va fi tot 25.000, cât au fost şi până acum prin acord, iar activităţile militare, aceleaşi.

"În niciun caz românii nu trebuie să se teamă de o agresiune la adresa României din partea Federaţiei Ruse sau Ucrainei", a spus şeful statului.

"Dacă am fi fost în pericol direct, iminent, aş fi spus-o şi cu totul altul ar fi fost nivelul de alertă al Armatei", a continuat preşedintele Băsescu, precizând că acum nivelul de alertă militar este unul obişnuit.

El a subliniat că România nu are "riscuri directe de securitate", însă "riscurile regionale sunt în creştere".

Etichete: crimeea, marea neagra, razboi, referendum Crimeea, Traian Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE