Băsescu despre o declaraţie a lui Iohannis:Nu am auzit prostie mai mare debitată de un şef de statFostul preşedinte Traian Băsescu s-a arătat extrem de nemulţumit de afirmaţia şefului statului, Klaus Iohannis, conform căreia România ar fi fost izolată internaţional înainte ca acesta să preia mandatul, Băsescu declarând că nu a "auzit prostie mai mare debitată de un şef de stat din Europa". 

Basescu despre o declaratie a lui Iohannis:Nu am auzit prostie mai mare debitata de un sef de stat (Foto nasul.tv)
Băsescu despre o declaraţie a lui Iohannis:Nu am auzit prostie mai mare debitată de un şef de stat (Foto nasul.tv)

"Domnul preşedinte Iohannis a simţit că România a fost izolată până la venirea lui la Cotroceni. N-am auzit prostie mai mare debitată de un şef de stat din Europa decât ceea ce a glăsuit domnul Iohannis de la tribuna Parlamentului legat de izolarea României şi i-aş aduce aminte că anul acesta, de când este preşedinte, valorifică capacitatea României de a negocia din anii trecuţi", a declarat Traian Băsescu, vineri, într-o conferinţă de presă, conform Mediafax. 

Pentru a-şi susţine afirmaţiile, fostul şef al statului a venit cu câteva exemple, menţionând că începând de vineri scutul antirachetă de la Deveselu este operaţional.

"Mi se pare că a fost un efort de politică externă româno-americană care arată că România nu era izolată sau necredibilă. Astăzi este în funcţiune acest site", a adăugat Băsescu.

Acesta a amintit şi de faptul că ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, a semnat zilele trecute la Bruxelles, condiţiile de funcţionare ale unui comandament de batalion NATO în România şi ale unui comandament de divizie, Băsescu subliniind că "acest lucru a fost obţinut la summitul NATO din 2014 şi dacă România era o ţară izolată am fi avut cel mult comandamentul de batalion".

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, în discursul susţinut în Parlament la un an de la preluarea mandatului, că România s-a aflat în ultimii ani într-o "oarecare izolare" pe plan extern, din motive pe care spune că nu vrea să le comenteze, însă a încercat să schimbe acest lucru prin "dinamica" acţiunilor sale în afara graniţelor. "Vizitele externe pe care le-am făcut anul acesta, precum şi primirea în România a numeroşi şefi de state şi de guverne a avut tocmai această menire, de a da ţării noastre o voce mai puternică, de a întări relaţii cu aliaţi tradiţionali, de a reface legături strategice, de a ne apropia de state din regiune", a afirmat preşedintele.

Etichete: basescu, iohannis, iyolare, prostie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE