Băsescu, despre Ponta: "Cum să te arunci de la trambulină fără să știi dacă e apă în piscină?"Fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat intenţiile lui Victor Ponta de a candida la şefia Camerei Deputaţilor, spunând că fostul premier "n-a gândit" când a luat această decizie, iar lui Dragnea nu i-a fost deloc greu să-l "execute" pe mai tânărul său coleg de partid.

Traian Basescu si Victor Ponta
Traian Băsescu şi Victor Ponta

"Cum să te arunci de la trambulină în piscină fără să știi dacă e apă în piscină? Asta a făcut Ponta. L-a făcut pe Dragnea să afle din declarațiile lui din presă că vrea să fie președinte de Cameră.

Dacă vreți să fim foarte sinceri, cred că a făcut o greșeală. Pentru ce să te faci președinte de Cameră? Ce aveai de rezolvat în astea două săptămâni cât mai sunt până la vacanță? Nimic. Asta e doar o chestie de orgoliu. Eu cred că a fost împins de doi-trei din jurul lui. Iar n-a gândit! Face parte din ușurințele lui Victor Ponta lipsa de profunzime în a gândi.

L-am auzit azi spunând că e bine să mai facă o reducere de CAS de 5%. Oamenii ăștia îngroapă țara! Nu e capabil să vadă ziua de mâine. Eu i-aș fi dat scris că nu are nicio șansă să fie președinte de Cameră, că nu-l lasă Dragnea, care e șiret, băiat de la țară.

Pentru Dragnea a fost o joacă de copil să-l execute și azi", a declarat Traian Băsescu, la B1 TV

Pe de altă parte, Băsescu a acuzat-o pe şefa DNA, Laurei Codruța Kovesi, că face praf separația puterilor în stat prin comportamentul său. 

"Cel mai important mesaj pe care vreau să-l transmit în seara asta e că prin comportamentul doamnei Kovesi separația puterilor în stat se face praf. Această doamnă își permite să facă presiuni pe CCR, pe politicieni, să dea sfaturi la politicieni, în loc să-și vadă de treaba ei.

Cred că s-a sărit calul și mi se pare tot mai important ca factorii de zgomot din Justiție să înțeleagă că dacă vor să fie respectați de politicieni, trebuie să respecte legea. Acum, la noi nu se mai respectă legea, nici măcar convențiile pe care România le-a ratificat", a acuzat fostul președinte.

"Linia a fost depășită de câteva ori. Pentru mine a fost în șoc... îmi aduc aminte de bilanțul de anul trecut, când în raportul DNA pe 2014, la final, erau 41 de dosare pe care DNA le pierduse și la toate doamna Kovesi avea scuză: judecătorii nu au analizat bine probele, judecătorii sunt vinovați. Niciun procuror nu are dreptul să dea vina pe judecător pentru o sentință, cum nici eu nu am dreptul. Deci exista acea tentație a DNA de a se urca peste judecător", a mai susținut Băsescu.

Etichete: Laura Codruţa Kovesi, Liviu Dragnea, Traian Băsescu, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h