Băsescu i-a propus lui Voronin unirea cu România și preluarea conducerii României MariÎn perioada în care a fost președinte, Traian Băsescu i-ar fi propus lui Vladimir Voronin unirea României cu Republoca Moldova, dar și preluarea de către acesta din urmă a funcției de președinte al României Mari. 

Basescu i-a propus lui Voronin unirea cu Romania si preluarea conducerii Romaniei Mari
Băsescu i-a propus lui Voronin unirea cu România și preluarea conducerii României Mari

Fostul șef al statului, Traian Băsescu, a mărturisit că, pe vremea când era preşedinte, i-a propus fostului preşedinte moldovean, Vladimir Voronin, unirea Republicii Moldova cu România. Interesant este că Traian Băsescu se oferise să îi cedeze liderului comuniştilor de peste Prut preşedinţia României Mari, iar el urma să devină vicepreşedinte, potrivit Realitatea TV. 

Traian Băsescu a reluat, de ziua Micii Uniri, ideea lansată în timpul mandatului său: "Următorul proiect de ţară pentru România este unirea cu Republica Moldova". Fostul preşedinte a amintit şi episodul în care i-a propus lui Voronin, lider comunist, să înfăptuiască unirea.

"Tensiunile dintre mine și Voronin au pornit de la asta, că i-am spus verde în față: 'hai în Parlament amândoi, tu președintele României Mari, eu vicepreședinte și facem unirea și atunci Voronin a început să arunce pietre peste frontieră (...) Deci ăsta a fost un antiromân, dar nu un prorus", a declarat Băsescu la Conferința Românilor de Pretutindeni, la Palatul Parlamentului.

Liderul comuniştilor moldoveni este cel care susţinea, în 2013, că Traian Băsescu face presiuni asupra politicienilor de la Chişinău şi că îl sună noaptea în stare de ebrietate.

Etichete: Republica Moldova, România, Traian Băsescu, unire, Vladimir Voronin

0/1 COMENTARII
Cris
24 Jan 23:36
+0
VOTURI
-0
Ati descoperit un kkthh cu motzul orientat in jos, care sfideaza gravitatia. Tineti-o tot asa!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE