Băsescu: Cele mai puternice femei din România sunt Laura Kovesi și Elena UdreaPreședintele Mișcării Populare, Traian Băsescu, a declarat, luni, că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și deputatul Elena Udrea sunt, la ora actuală, cele mai puternice femei din viața publică din România.

Basescu: Cele mai puternice femei din Romania sunt Laura Kovesi si Elena Udrea
Băsescu: Cele mai puternice femei din România sunt Laura Kovesi și Elena Udrea

"Sunt două. Una se numește Laura Codruța Kovesi, dar este puternică pentru că e șefă de instituție, extrem de puternică instituția și asta te face și pe tine puternic. Și Elena Udrea, care suportă presiunile instituției, rămânând demnă totuși", a declarat Traian Băsescu, luni, la TVR 1, într-o emisiune dedicată femeilor.

El a arătat că, de-a lungul timpului, a încurajat promovarea femeilor în diverse funcții, fie în politică, fie în alte domenii.

"Trebuie să remarcăm un lucru. Femeilor, când le dai putere și încredere, au o abnegație, uneori, dusă până la extrem în a proba că sunt o alegere bună. Uneori greșesc, uneori sar un anumit prag, exact din această dorință de a proba că sunt extraordinare. (....) Din experiență vă pot spune că femeile au o mare problemă: pun mult prea multă pasiune când văd la altă femeie o geantă sau o pereche de pantofi pe care nu o au. (...) Marea problemă a femeilor, oricâte ai promova, în momentul de față, și oricât ar fi de susținute de bărbați, este că la rându-le nu se susțin ele între ele. Este un lucru pe care l-am observat, este mâine 8 Martie și nu vreau să fiu aspru, dar nici nu pot să fiu incorect", a spus Băsescu, potrivit Agerpres. 

Fostul șef de stat a venit și cu exemple de femei promovate de el în viața politică sau pe funcții publice — Sulfina Barbu, Roberta Anastase, Anca Boagiu, Elena Udrea, Monica Macovei, Laura Codruța Kovesi, Livia Stanciu.

"Multe femei, mai multe decât bărbați. Am crezut în asta, dar ele între ele nu se vor susține niciodată", a arătat el.

Președintele MP s-a declarat, însă, împotriva unei legi care să prevadă ca pe listele de candidați să figureze un procent de 30% femei, adăugând că o astfel de abordare trebuie să vină din simpla voință a politicienilor.

"Nu, nu o să facem nimic forțând lucrurile. Trebuie să vină din mintea noastră convingerea, conștiința că femeile sunt partenerul nostru. Eu sunt unul dintre aceia convinși și încerc să conving pe oricine că femeile ne sunt parteneri egali și au dovedit în momente critice că sunt mai bărbate decât mulți bărbați. (...) Trebuie să înțelegem că a trecut vremea bărbatului macho. Uitați-vă în declarațiile de avere ale politicienilor. Veți constata că sunt foarte mulți politicieni care câștigă mai puțin decât soțiile lor", a adăugat Băsescu.

Întrebat dacă ar vota o femeie la funcția de președinte al României, el a răspuns afirmativ. Legat de votul pe care l-ar acorda unei femei candidat la funcția de primar general al Capitalei, Băsescu a precizat: "Da, cu o singură condiție, să nu fie prietena lui Voiculescu".

Etichete: DNA, Elena Udrea, Laura Codruţa Kovesi, mişcarea populară, Traian Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE