Băsescu: La începutul mandatului, premierul nu avea nicio jenă să îmi scrie să-l rezolv pe PatriciuPreşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Cluj, că şi-a început mandatul de şef al statului de la nivelul la care fostul premier Călin Popescu Tăriceanu i-a scris un bileţel galben, în care i-a cerut, "fără nicio jenă", să rezolve problema de la Parchet a lui Dinu Patriciu.

Pasageri tinuti la sol pentru imbarcarea lui Basescu: "Pana s-a pupat cu Boc, cu toata lumea"
Pasageri ținuți la sol pentru îmbarcarea lui Băsescu: "Până s-a pupat cu Boc, cu toată lumea"

Traian Băsescu a afirmat, la o dezbatere a Fundaţiei Mişcarea Populară, că nici partenerul său de campanie nu credea în ceea ce spunea preşedintele legat de lupta împotriva corupţiei. "Nu ştiu dacă vă aduceţi aminte de un eveniment în care s-a vorbit de un bileţel, care nu era roz, era galben. Vreau să înţelegeţi unde mi-am început mandatul din punct de vedere al funcţionării justiţiei. Mandatul meu a început de la nivelul la care, prim-ministrul nu avea nicio jenă să îi scrie preşedintelui: «Dragă Traian, te rog rezolvă problema de la Parchet cu Dinu Patriciu», semnat prim-ministrul CăCălin Popescu Tăriceanu. Acest om nu era rău intenţionat, dar aşa gândea clasa politică, în condiţiile în care toată campania mea era legată de ţepe pentru corupţi, ţepe în Piaţa Victoriei. Nici partenerul meu de campanie nu credea în ceea ce eu spuneam, iar astăzi sunt şapte miniştri în închisoare ispăşind pedepsele, vreo 18 parlamentari şi mulţi alţii pe rolul instanţelor", a spus Băsescu, potrivit Mediafax

Potrivit acestuia, pentru el, acel bilet a fost "o jignire uriaşă". "Adică, hai lasă ce ai spus în campanie, rezolvă problema aici între noi! Ce mi se pare nedrept acum, când instituţiile statului au început să funcţioneze, când peste 20 de primari, alături de parlamentari au fost condamnaţi, să se spună că e mai mare corupţia decât oricând. Nu, statul român a avut în ultimii ani capacitatea să-i arate pe corupţi, corupţie pe care nu o vedea nimeni până la terminarea mandatului lui Adrian Năstase", a subliniat Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, duminică, la Cluj-Napoca, la o dezbatere publică organizată de Fundaţia Mişcarea Populară. În cadrul dezbaterii, primarul municipiului Cluj-Napoca, fostul premier Emil Boc, a anunţat că s-a înscris în fundaţie.

Etichete: Călin Popescu Tăriceanu, Dinu Patriciu, Fundația Mișcarea Populară, Traian Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h