Băsescu: M-am adresat MAE şi BEC, Biroul mi-a comunicat că se pot constitui secţii noi în diasporaPreşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că s-a adresat, în baza Constituţiei, MAE şi BEC legat de procesul de vot în diaspora, menţionând că Biroul i-a comunicat că se pot constitui secţii noi

Presedintele Traian Basescu sustine o declaratie de presa de la Palatul Cotroceni. LIVE TEXT
Președintele Traian Băsescu susține o declarație de presă de la Palatul Cotroceni. LIVE TEXT

Presedintele Traian Băsescu a declarat vineri seară ca că s-a adresat Ministerului Afacerilor Externe şi Biroului Electotral Central în baza articolului 80 din Constituţie. Preşedintele a spus că din comunicarea primită de la BEC se înţelege că se pot organiza secţii noi în diaspora.

"In baza articolului 80 din Constitutie m-am adresat BEC, MAE si Guvernului cerand gasirea de solutii pentru ca in turul II sa se poate infiinta mai multe sectii. Este clar ca BEC A PERMIS Guvernului sa infiinteze noi sectii de votare. Este obligatorie mentinerea sectiilor de votare pentru turul doi acolo unde sunt liste permanente. Iar liste permanente avem numai in tara. În strainatate nu avem liste permanente. De aceea, BEC a dat o interpretare corecta spunand ca nefiind liste permanente se pot infiinta noi sectii de votare in strainatate. MAE a avut o interpretare obstructionista, ceea ce va limita exercitarea dreptului la vot in strainatate", a spus Traian Băsescu.

"In tara avem o sectie de vot la 900-1000 de romani cu drept de vot. In strainatate este o sectie de vota la 10.000 de cetateni. Or Constitutia obliga la crearea conditiilor pentru a-și putea exercita toti cetatenii votul.  Ii rog pe romanii din straintate sa isi exercite dreptul de a vota oricat de greu le-ar fi", a mai spus președintele. 

Etichete: secţii de vot, secții de vot străinătate, Traian Băsescu, vot diaspora

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE