Băsescu: Nițu mi-a promis că se va ocupa de dosarul Revoluției, la fel și Laura Codruța KovesiTraian Băsescu a afirmat joi că atât fostul procuror general Laura Codruța Kovesi, cât și actualul, Tiberiu Nițu, i-au promis că se vor ocupa de finalizarea dosarului Revoluției și de cel al Mineriadelor, dar niciunul nu a făcut-o.

Basescu: Nitu mi-a promis ca se va ocupa de dosarul Revolutiei, la fel si Laura Codruta Kovesi
Băsescu: Nițu mi-a promis că se va ocupa de dosarul Revoluției, la fel și Laura Codruța Kovesi
Foto: Mediafax Foto/ Andreea Alexandru

"Angajamentul Codruței Kovesi din acea întâlnire (din septembrie 2009-n.r.) că va acționa cu celeritate în continuare în clarificarea dosarului Revoluției și a Mineriadei a fost cel care m-a determinat s-o mai propun pentru încă un mandat, să semnez decretul pentru a-i da al doilea mandat. Am sperat că se va întâmpla. Dar Codruța Kovesi nu e o excepție. Nici Botoș n-a făcut lumină în dosarul mineriadei și în dosarul Revoluției, nici Codruța Kovesi, nici Nițu. Nițu mi-a promis înainte să-i semnez decretul de numire că se va ocupa de dosarul Revoluției să fie rezolvat. A avut un an. Ministrul Justiției, dl Cazanciuc, a spus 'termenul de un an este un termen rezonabil'. În vara anului trecut l-am sunat pe dl Nițu, l-am întrebat în ce stadiu suntem cu dosarul Revoluției, fiindcă a trecut un an. Mi-a spus că lucrează. Cu câteva zile înainte să îmi termin mandatul l-am întrebat din nou și mi-a spus că nu e gata. Ceva se întâmplă. Oricât ar fi de binevoitori procurorii generali, există ceva în spatele lor care blochează acest dosar", a afirmat Băsescu la sediul Partidului Mișcarea Populară, potrivit realitatea.net.

CITEȘTE ȘI: Traian Băsescu, critică la adresa șefei DNA pentru dosarele Revoluţia şi Mineriada. VIDEO

Fostul șef al statului a explicat că demersul său nu este îndreptat împotriva "vreunui om", ci spre "nevoia de a ne clarifica ce s-a întâmplat la Revoluție".

Etichete: dosarul Mineriada, dosarul Revoluției, Kovesi, Nițu, redeschidere dosare, revoluție decembrie 1989, Traian Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE