Băsescu îl acuză pe procurorul-şef interimar de abuz în serviciu: "Îi voi face plângere"Traian Băsescu a anunțat că îi va face plângere pentru abuz în serviciu procurorului general interimar Bogdan Licu.

Traian Basescu: "Laura Codruta Kovesi si Livia Stanciu se baga cu picioarele peste politic"
Traian Băsescu: "Laura Codruța Kovesi și Livia Stanciu se bagă cu picioarele peste politic"
Foto: cronicaromana.net

"Domnul Licu, prim adjunct al procurorului general, asta e funcția pe care a deținut-o și pe care l-am numit, după ce s-a procopsit cu un plagiat făcut la școala lui Oprea, ce și-a zis, că vrea să rămână în continuare prim adjunct al procurorului general, să se arate destoinic față de noul procuror general care va veni. (...) Un om face un joc politic murdar pe sesizările oamenilor lui Voiculescu. (...) Totul are o limită, iar ce fac acești procurori cu un fost președinte nu-l afectează atât pe fostul președinte, dar imaginea țării este jalnică și nu cred că abuzul în serviciu nu li se aplică și lor. Nu au la discreție destine de oameni doar pentru că sunt procurori", a declarat Băsescu, la TVR 1, conform agerpres.ro.

Întrebat dacă are de gând să facă ceva în sensul acesta, fostul șef al statului a răspuns că, în mod categoric va reacționa, întrucât sunt "tergiversate" niște dosare despre care spune el că sunt "niște falsuri". Referindu-se la modul în care va reacționa, Traian Băsescu a spus că va face plângeri.

"Și ei pot fi acuzați de corupție. Spre exemplu, Licu acum urmărește un post, să fie reinvestit în conducerea Parchetului General. Categoric îi voi face (plângere — n.r.) pentru că procurorul de caz nu lucrează de capul lui. Când e vorba de fostul președinte al României are aprobarea șefilor instituției", a susținut Băsescu.

El a arătat că, din cauza calității de suspect, îi sunt luate anumite drepturi, precum acela de port-armă.

"Au redeschis toate aceste dosare încă din prima parte a anului 2015, dosare cu reclamații numai de la oamenii lui Voiculescu. Care este explicația de nu m-a chemat nimeni până acum? Poate n-a fost nevoie să mă cheme. Foarte bine, dar, fraților, închideți dosarele, pentru că mie îmi luați niște drepturi. Eu, spre exemplu, acum, ca suspect nu am dreptul să port armă, iar eu am în mod legitim drept de port armă. Pentru ce mi-l ia un procuror că-și face el jocul pentru scaunul lui?", a mai spus Traian Băsescu.

Etichete: basescu, bogdan licu, plângere

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE