Bătaie de joc la adopţii de câini:Telverde indicat de Primărie face legătura la hingherii prinzătoriPrimarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, încă de la finele lunii trecute, că va demara şi o campanie de informare a populației referitoare la posibilitatea adoptării de câini fără stăpân. Prin intermediul acestei campanii, toţi bucureştenii care vor să adopte un câine pot suna la linia telefonică gratuită pentru adopţia animalelor. Însă, cei care sună la numărul indicat de Municipalitate pentru adopţii ajung să vorbească, de fapt, cu dispecerii ASPA care adună câinii de pe străzile Capitalei. Pentru adopții ei nu pot oferi ajutor, după cum au spus reporterilor B365.ro.

Reporterii B365.ro au sunat vineri, în jurul orei 14.00, la numărul de telefon 0800 800 877, indicat pe afişul campaniei de informare a populației referitoare la posibilitatea adoptării de câini fără stăpân. Însă, la celălalt capăt al firului a răspuns un angajat de la dispeceratul ASPA, care a precizat că, de fapt, la acest număr de telefon se fac sesizările pentru adunarea câinilor de pe străzile Capitalei. "Trebuie să sunaţi la adăposturi. Ei vă pot da în adopţie un câine. Sunt două adăposturi: unul la Mihăileşti şi unul pe Bd. Theodor Pallady. Îi sunaţi direct pe ei sau mergeţi personal acolo cu buletinul. Noi (n.r. - la acest număr de telefon) primim sesizările cu locurile în care se află câinii maidanezi. Noi trimitem echipele pentru a ridica câinii maidanezi fără stăpân. Îi ducem la adăposturi şi cei de la adăposturi îi dau în grija celor care doresc. Sună lumea pentru adopţii, numai că trebuie să mergeţi personal până acolo. Adăpostul de la Mihăileşti e mai departe, pe Şos. Bucureşti - Alexandria, şi cel de pe Bd. Theodor Pallady e în Bucureşti", a declarat angajatul de la dispeceratul ASPA, atunci când reporterii B365.ro au sunat la numărul de telefon gratuit 0800 800 877, număr care ar fi trebuit să fie dedicat campaniei de informare a populației cu privire la posibilitatea adoptării de câini fără stăpân.

Ascultă aici conversaţia dintre reporterul B365.ro şi dispecerul de la ASPA, care a răspuns la numărul de telefon pentru adopţii 0800 800 877.

Primarul Sorin Oprescu a declarat, vineri, că a demarat o campanie de informare a populației referitoare la posibilitatea adoptării de câini fără stăpân. "Îi strângem de pe străzi și încurajăm adopția. Am început să facem și reclamă pentru a încuraja oamenii să vină să îi adopte", a spus, vineri, Sorin Oprescu. 

Afișe care prezintă programul de adopție de la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor au apărut deja în București.

Înfiinţarea liniei telefonice gratuite pentru adopţii, 0800 800 877, a fost anunţată încă de la finele lunii trecute, când primarul general anunţa că în 18 luni Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) va aduna 80% din câinii de pe străzi. Tot atunci, edilul-şef a precizat că persoanele care vor să reclame existența haitelor, a câinilor periculoși și eventualele atacuri pot suna non-stop la numărul de telefon 021.9844.

În ciuda campaniei iniţiate, sondajele arată însă că 94% dintre bucuresteni NU ar adopta un maidanez pentru a-l scăpa de eutanasiere 

Etichete: adaposturi caini bucuresti, Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, hingheri, hingheri Bucureşti, realitatea, Sorin Oprescu

0/9 COMENTARII
Carol
17 oct 15:43
+0
VOTURI
-0
Esti prost ca noaptea, si noaptea-i mai luminata decat tine. Bai neica, cui vorbesti? In primul rand. In al doi-lea rand: Dupa ce mentalitate ai, crezi ca meriti o soarta mai buna decat maidanezii? Nu crezi bine, "priecine"! Sa-ti de-a Domnu' minte. Hai pa!
Ion
12 oct 12:50
+0
VOTURI
-0
Un exemplu de site "caini pentru adoptie" (click pe foto): http://www.hundhjalpen.se/hundar-for-adoption/
Poate sa-mi explice si mie cineva de ce intra doar cate o singura persoana/adoptator in adapost? Chiar nu inteleg.
Alex Stefan
12 oct 01:02
+0
VOTURI
-0
Oprescu? Un tigan dornic de avutie. Mai ales fisu mircea. Ce se lauda cu restaurantele construite ilegal in parcul Herastrau? Ca vor fi demolate imediat dupa ce preia mandatul. Concluzia? Fisu Mircea si-a facut si el, a mai facut strangere de fonduri si pentru alți prieteni........ Vorba reclamei TV : niste tigani, pardon, niste tarani.
Pascal Daniela
12 oct 00:49
+0
VOTURI
-0
Domunle Oprescu, ati promis in cadrul emisiunii Sinteza Zilei, la sugestia domnului Gadea, ca sambata si duminica vor putea fi incluse ca zile de adoptie, ca sa nu mai vorbesc de programul atat de scurt de adoptie, total ineficient, in conditiile in care ati promis ca veti stimula si veti incuraja adoptia!!!!!!!!!!
dana
11 oct 20:26
+0
VOTURI
-0
Bai,Oprescule opreste-te frate cu golaniile si cu circul pe care il faci tu.Oricum trebuia sa te de-a jos din functie la cat de hot esti tu.Ia placut lu fiitu sa manance banii de pe urma cainilor?Ti-a placut sa mergi in vacanta cu banii lor?iti place?Jos cu tine de la putere.Hotuleeeeeeeeee!!!!!!!!!
Otilia
11 oct 17:52
+0
VOTURI
-0
Oprescu trebuie sa faca eforturi mai mari sa mareasca sansele de adoptie, ca el a trambitat la TV ce pericol sunt cainii.
Daca sunt peste 90% de bucuresteni care n-are face niciun efort pt caini, pai atunci isi merita si primarul si presedintele....da, cu litere mici!
unu
11 oct 16:57
+0
VOTURI
-0
"NU AU VOIE sa transmite informatiile personale la politie" De ce ti-e frica femeie proasta de politie? Cumva ca adopti caini maidanezi si le dai drumul pe strazi???
Ale dreaq jigodii mai sunteti... Meritati numai pumni in gura. I-ai prostovano in casa si ai grija de ei daca ii iubesti! Scarba ordinara!
Veritas
11 oct 16:14
+0
VOTURI
-0
se poate intelege si numai Luni si Vineri...trebuie scris DE LUNI pana Vineri inclusiv...Atentie...dupa ce semnati contractul cereti copie PE LOC, si tot asa amintitile ca NU AU VOIE sa transmite informatiile personale la politie sau in alta parte decat baza de date ANSVSA...in caz contrar incalca prevederile codului civil, art 71 pana la 77 inclusiv...ce nevoie aveti de Televerde ? nu-l folositi si gata...
dan
11 oct 15:21
+0
VOTURI
-0
pai bataie de joc..si in plus iti iei o zi de concediu ca sa adopti, ca ei au program de 5 ore!!pe cand un audit financiar serios, efectuat de profesionisti independenti politic la ASPA?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE