Bătaie de joc pe Bd. Unirii:spaţiul verde tăiat,pistele de biciclete distruse şi trotuare lipsă FOTOO porţiune considerabilă din Bulevardul Unirii a ajuns bătaia de joc a primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă (PSD). O lucrare începută de autoritatea locală, dar rămasă nefinalizată până în prezent, distruge la propriu imaginea centrului Capitalei. Şantierul abandonat între timp îi face pe bucureştenii care locuiesc în apropiere, dar şi pe toţi cei care trec prin zonă, să îndure condiţii greu de acceptat: spaţiul verde a fost ciuntit pentru amenajarea unei noi parcări, pistele de biciclete au fost distruse în totalitate şi neamenajate înapoi deocamdată, iar trotuarele pietonale au fost sparte şi sunt pline de nisip. 

Bulevardul Unirii, una din arterele renumite ale centrul Capitalei, arată acum ca după bombardament. Pe porţiunea cuprinsă între Piaţa Alba Iulia şi Nerva Traian, o lucrare de amenajare a unor noi locuri de parcare a dus la distrugerea aproape în totalitate a trotuarelor din zonă.

Concret, pe partea dreaptă a Bulevardului Unirii (sensul de mers dinspre Alba Iulia spre Nerva Traian), Primăria Sectorului 3 - condusă de social-democratul Robert Negoiţă - a decis să suplimenteze numărul de locuri de parcare. Numai că lucrarea ce vine în avantajul şoferilor a fost făcută cu multiple dezavantaje pentru pietoni.

Astfel, o suprafaţă generoasă din spaţiul verde, chiar de lângă bulevardul Unirii, a fost tăiată şi înlocuită cu betoanele din parcare. Mai mult, pentru a delimita cât mai bine parcarea, autorităţile au optat pentru a supraînălţa borduri de câţiva zeci de centimetri, peste bordurile existente, după cum se poate observa în fotografia de mai jos. 

Fotografiile au fost realizate în cursul zilei de joi, 23 ianuarie 2014. 

Dacă spaţiul verde a fost distrus aproape în totalitate pe această porţiune, copacii au fost totuşi păstraţi. Numai că au fost încastraţi în scuaruri de beton, unora fiindu-le turnate şi pietricele la rădăcină, aşa cum administraţia locală a mai obişnuit şi cu alţi pomi din zona Primăriei Sectorului 3, cu deosebirea că la pomii din preajma sediului administraţiei locale pietricele au fost lipite şi cu adeziv, după cum B365.RO a scris aici. 

Mai mult, tot pentru a crea noua parcare, pistele de biciclete au fost distruse pe porţiunea dintre Piaţa Alba Iulia - Nerva Traian, iar amenajarea suprafeţei de teren din apropierea staţiei de autobuz 104 bate pasul pe loc. Plăcile de beton stau şi acum adunate pe caldarâm, iar resturile de construcţii sunt plimbate de vânt dintr-o parte într-alta.  

Şi dacă toate acestea nu ar fi fost de ajuns, cei care locuiesc în zonă, precum şi alţi trecători, sunt la fel de năpăstuiţi şi dacă încearcă să meargă pe trotuar. Aici, lucrările începute de Primăria Sectorului 3 au fost între timp abandonate, aşa că bucureştenii sunt nevoiţi să meargă o porţiune pe noul pavaj, o porţiune pe nisip, iar pe pavaj, iar pe nisip şi tot aşa între Alba Iulia şi Nerva Traian. 

Aceeaşi soartă ar putea avea Bulevardul Unirii şi mai departe, spre Piaţa Unirii. Deocamdată, după Nerva Traian, autorităţile doar au supraînălţat bordura, pentru a delimita viitoarea parcare auto, fără să spargă trotuarul şi să distrugă pistele de biciclete. 

Etichete: borduri bulevardul unirii, Capitală, realitatea, Robert Sorin Negoiţă, Sectorul 3

0/20 COMENTARII
Nume*
14 dec 01:32
+0
VOTURI
-0
Well done to think of sointhmeg like that http://nzutyazok.com [url=http://graqume.com]graqume[/url] [link=http://cjxwdz.com]cjxwdz[/link]
Nume*
11 dec 12:39
+0
VOTURI
-0
Ar fi ideal, daca sub fiecare fotfrgaoie veche, ati pute apune fotografia actuala a locului respectiv. Ca numele strazilor, mie nu imi spune nimic : locurile, insa, da ! Felicitari pentru blog, e foarte frumos !
Andrei
25 feb 19:11
+0
VOTURI
-0
Trebuie iesit in strada intr-adevar, ne-am saturat de toate proiectele astea incepute si neterminate, lucrari care nu au nici o legatura cu proiectele initiale, iar calitatea lucrarilor si a materialelor.. este de nedescris, o adevarata bataie de joc.Cu toti banii astia care s-au aruncat in Bucuresti, construiam cel putin zona centrala si semicentrala ca in Germania, dar trebuie sa ne amintim pana la urma ca suntem o tara de hoti, deja toata lumea ne cunoaste.Am ajuns in ultima instanta sa fim luati in ras pana si de indieni si africani.Mie rusine ca sunt roman la modul cel mai serios
Cris
26 ian 07:55
+0
VOTURI
-0
Opriti mutilarea Bucurestiului de catre acesti escroci.

IESITI IN STRDA !!!
Fane
26 ian 01:02
+0
VOTURI
-0
Exista pe acest site o categorie de trogloditi de tipul Fox, Bibi care posteaza comentarii previzibile, cu obsesiile de rigoare. Pentru ei spatiile verzi sunt ofilituri, iar cei care le apara sunt tarani si trebuie trimisi la tara, monumentele sunt maghernite si distrugerea tuturor acestora este justificata… ba mai mult este dezvoltare. Traficul si poluarea sunt de dorit. Vin sa justifice orice prostie a primariilor si mai ales a lui Oprescu, ceea ce ma face sa cred ca ori sunt platiti, ori sunt extrem de limitati intelectual. Si au o obsesie cu Nicusor Dan, desi numele lui nu este nici macar mentionat in articolele pe care le comenteaza!
@Bibi, tu ai mai comentat sub alte nume pe acest site, asa ca nu-i mai acuza pe altii. Hotul striga hotii! Pentru un om cu un IQ care ii permite sa scrie mai prost decat un elev submediocru de scoala primara, cred ca esti un pic cam fudul… dar stii zicala!
Te dau de gol obsesiile si exprimarile agaramate si repetitive de genul “nicusor parazit dan”. La articolul de mai jos ai comentat sub numele Adrian:

http://www.b365.ro/bd-uranus-tronsonul-ii-10prc-din-parcul-izvor-i-196-de-arbori-dispar-dar-vom-avea-tunel-subteran_200185.html

Trebuie mult tupeu si nesimtire pentru a incerca sa justifici magaria facuta de primarie pe Bd. Unirii. Si totusi se gasesc unii!!!
dan
25 ian 21:33
+0
VOTURI
-0
Daca pana acum erai intoxicat cu tot felul de mailuri / reclame nedorite, ACUM,te uiti la reclame si
Castigi Bani Garantat!Detalii pe linkul urmator
http://www.maildirect.ro/inregistrare/ea0a7bd8ebf484bdad81bd73ec98a3c6
Iti oferim 6$ la inregistrare!
Poti face Bani oriunde te-ai afla!
Cris
25 ian 19:12
+0
VOTURI
-0
Sunt lucrari de mantuiala facute pe bani multi care strica tot peisajul urban si reprezinta un kitch si o agresiune viziuala.

IESITI IN STRADA !!!
ionel
25 ian 18:44
+0
VOTURI
-0
"sait", "Aice", "comentari", "de nr. de urechi" corectat ulterior prin "de cat numarul", "inpotriva", "Bl. Uranus", "continuari", "forului"...

Bibi tata, mergi in p.z.d. matii la scoala si invata sa scrii corect! E jenant sa scrii cum scrii tu, dar vad ca insisti.
Ar trebui sa se dea o lege sa-si exprime parerile doar aia care au facut ceva scoala la viata lor. E absurd sa vina unul cu doua clase sa-mi spuna mie ca gandesc prost.
Bibi
25 ian 17:30
+0
VOTURI
-0
De cat numarul de urechi pe care le are un om.
Bibi
25 ian 17:28
+0
VOTURI
-0
Budy187 te chinui degeaba sa explici ceva pe acest sait. Aice 99% din comentari sunt scrise de persoane cu IQ mai mic de nr. de urechi pe care le are un om.
Ei sunt inpotriva la tot. Nu sunt multumiti de Bl. Uranus, sunt impotriva continuari acestui bulevard, impotriva pasajului Mihai Bravu etc.
Aceste 2-3 persoane care scriu sub diferite pseudonime sunt stergatori de serviciu ai lui nicusor parazit dan.
Ei nu citesc forului metrou usor.
Ei doar sunt contra fara argumente
Diacov Emil
25 ian 15:12
+0
VOTURI
-0
Oameni Buni chiar sunteti Rautaciosi - va intereseaza doar persoana Voastra , Voua sa va fie Bine - Ceilalti .... Pa ! HA ! SA FIM SERIOSI ACESTE PARCARI S-AU FACUT IN TOATE SECTOARELE SI SUNT BINE GANDITE SI BINE VENITE ! ASA CA LASATI-VA DE COMENTARII gratuite si fara sens !Va doresc o zi Buna !
vlad
25 ian 15:07
+0
VOTURI
-0
Este o greseala sa spuneti ca e pro masini si impotriva pietonilor/biciclistilor. E impotriva tuturor cetatenilor. Uitati-va cum au amenajat parcarile alea, in bataie de joc!!! Unele sunt prea inguste pentru masini, altele sunt facute prea largi cat sa incape un hummer, dar nu 2 masini una langa alta. Asta pt ca nu ar fi putut primi permisiunea sa taie copacii. Asa ca le-au betonat complet tulpina ca in 1-2 ani sa moara definitiv si probabil pe urma sa revina sa ii taie complet. Nu stiu. Insulta maxima vine de la amenajarea de langa parcare... adica unde au intrat masiv banii primariei. Pavajul stradal pus in bataie de joc .... daca il lasi 3 luni asa neterminat il poti arunca la gunoi si sa aduci altul nou (ceea ce o sa si faca). Iar chestia asta cu suprainaltarea spatiului verde.... numai in Romania poti vedea asa ceva. Care e scopul miscarii??? in afara ca se aduc borduri peste borduri
Anti Oprescu
25 ian 14:59
+0
VOTURI
-0
Votati-l pe Oprescu!!! sa-l aducem pe locuri fruntase!

http://www.theranking.com/cei-mai-rai-romani-din-toate-timpurile_r39891
,,,,,
25 ian 14:54
+0
VOTURI
-0
This is Oprescu style...mahala style
Fox
25 ian 14:03
+0
VOTURI
-0
In afara de faptul ca cine l-a votat pe acest Negoita isi merita soarta, ca de altfel toti votantii in general care aleg (toti isi au primarii pe care ii merita, inclusiv Bucurestenii) de data dati cu bata in balta in acelasi hal in care ati inceput anul. B365 este intr-o cadere de profesionalism clara. Este total neprofi ca sa nu va zic altfel sa va luati de o lucrare neterminata! Wow! A venit iarna! Ce chestie! Pamantul e inghetat si se lucreaza greu. Ati verificat contractul de atributie a lucrarilor? Ati vazut conditiile si perioada de finalizare a lucrarilor? Habar nu aveti dar latrati! Ca asa v-a ordonat guru vostru!
Uniti schimbam
25 ian 13:28
+0
VOTURI
-0
Oprescu ar fi trebuit sa fie administrator de parcari, nu de oras
Budy187
25 ian 13:18
+0
VOTURI
-0
Vreti va rog sa incetati cu cretinismul acesta in cel mai pur stadiu ? Zona aceea nu este gata, iar trotuarele la fel de spatioase doar s-a reconfigurat zona. Toti urlati ca vreti parcari. Cand se fac, nu e bine. Incetati sa aruncati oamenii in neadevaruri marca B365. Mai bine citati forumuri de specialitate. Sunt muuuuult mai oneste !
Dorin
25 ian 13:13
+0
VOTURI
-0
Multi dintre copacii aia au fost plantati acum si au fost pusi prost. Adica nu sunt la distante egale si multe locuri de parcare nu sunt suficient de late pentru masini.
Rex
25 ian 12:07
+0
VOTURI
-0
Acum v-ati sesizat b365? Pai nu se lauda primaria Bucuresti ca a facut lucrarea ca la Londra la King's Cross. Trancaneala ieftina:

http://www.b365.ro/modele-consultare-publica_196898.html

Si uite ce a iesit! Se vedea clar ca s-a betonat spatiul verde!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE