BĂTĂLIA pentru Primăria Capitalei. Cine sunt cei 20 de CANDIDAŢI care vor funcţia de edil-şefALEGERI BUCUREŞTI 2016. Nu mai puţin de 20 de candidaţi aspiră la funcţia de primar general al Capitalei. Aceştia şi-au depus candidatura la Biroul Electoral Municipal, însă candidaturile vor deveni definitive abia pe 6 mai. 

Primaria Capitalei
Primăria Capitalei

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Marţi a fost ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din 5 iunie. În Bucureşti, bătălia grea se va da pentru Primăria Capitalei. Un număr de 20 bucureşteni şi-au depus, la Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti, dosarele pentru a intra în cursa electorală pentru Primăria Generală a Capitalei, printre ei patru independenţi.

Cine sunt candidaţii care şi-au depus dosarele:

Gabriela Firea - PSD-UNPR

Cătălin Predoiu – PNL

Robert Turcescu – PMP

Nicușor Dan – USB

Bogdan Diaconu – PRU

Adrian Severin – PDS

Daniel Barbu – ALDE

Niculae Neamţu - Partidul Republican

Miroslav Valeriu Taşcu Stavre - Partidul Verde

Petrică Dima – PSR

Dumitru Borţun – PSRO

Mirel Mircea Amariţei - ProDemo

Petre Ignatencu - Partidul Comunitar din România

Iulia Gorea Costin –PNŢCD

Daniel Fenechiu – PND

Ionel Cristinel Deaconescu – PER

Liviu Avram – independent

Dumitrache Stevastiţa – independent

Cătălin Ioan Berenghi – independent

Nicolae Toteanu – independent

ALEGERI BUCUREŞTI 2016 Termenul de depunere a candidaturilor a expirat marţi, la ora 24.00. BEM analizează dosarele de candidatură, pe care le admite sau respinge. Deciziile BEM pot fi atacate în instanţă, în termen de 48 de ore de la pronunţare.

CITEŞTE ŞI Adrian Severin şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Cine sunt candidaţii intraţi în cursă

Candidaturile rămân definitive miercuri, 4 mai. Campania electorală pentru alegerile locale începe în 6 mai și se va încheia în data de 4 iunie. 

Jurnalistul Liviu Avram şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei, ca independent, pentru a putea ridica excepţia de neconstituţionalitate asupra legii alegerilor locale. El a depus o listă cu doar trei semnături de susţinere, demers care i-a permis să aducă în atenţia CCR articolul 50, alineatul 2 (Legea 115/2015-n.r.), cerând în aceeaşi sesizare şi extinderea controlului CCR asupra articolului 101, alineatul 2 care prevede alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, scrie Mediafax.

CITEŞTE ŞI Daniel Fenechiu şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei: Voi ataca la CCR decizia de respingere 

Calendarul acțiunilor privind alegerile locale din 5 iunie:

-28 martie 2016: constituirea Biroului Electoral Central (BEC);
-28 martie – 6 aprilie 2016: comunicarea către BEC a denumirilor și semnelor electorale ale partidelor politice, alianțelor politice, alianțelor electorale și organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale;
-11 – 26 aprilie 2016: depunerea candidaturilor;
- 4 mai: rămânerea definitivă a candidaturilor;
- 6 mai 2016: aducerea la cunoștință publică a numărului circumscripțiilor electorale, a delimitării și numerotării fiecărei secții de votare, precum și sediilor acestora;
- 6 mai – 4 iunie 2016: campania electorală;
-26 mai 2016: tipărirea buletinelor de vot;
- 5 iunie 2016 (în intervalul 07:00 – 21:00): ziua votării;
-6 iunie 2016 (ora 21:00): numărarea voturilor, încheierea proceselor-verbale, întocmirea dosarelor cu rezultatele votării.

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, candidati primaria Capitalei, candisati Bucuresti, Primăria Capitalei

0/2 COMENTARII
vlad
28 apr 10:29
+0
VOTURI
-0
Hm, ai voie din punct de vedere legal sa semnezi pentru mai multi candidati? Nu cred. Pai asta inseamna ca astia 20 de oameni au strans in total vreo 350.000 de semnaturi!!! Va dati seama cat de absurd e numarul asta??? Ar trebui toate semnaturile introduse intr-o baza de date, orice semnatura dubla devine nevalida si sa vezi cum incep sa pice pe capete candidatii... marea majoritate si-au cumparat semnaturile astea, au luat foi completate in alb.
Stamate Liviu
27 apr 18:15
+0
VOTURI
-0
Nu inteleg de ce nimeni nu scrie faptul ca domnul Catalin Ioan Berenghi, este unul dintre candidatii inscrisi in cursa pentru Primaria Generala a Capitalei ?!? De ce toata presa tace si nu spune nimic despre acest lucrul ? Eu inteleg ca este un soc pentru multa lume, dar nu puteti ascunde la nesfarsit acest lucrul !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE