Baza sportivă "Ion Ţiriac" şi-a deschis porţile. VEZI CUM ARATĂComplexul sportiv "Ion Ţiriac" se află pe vechiul amplasament al bazei sportive Granitul din Sectorul 2, în apropiere de Cora Pantelimon, pe malul Lacului Dobroieşti.

Noul centru pune, gratuit, la dispoziţia elevilor de la şcolile din Sectorul 2 un stadion de fotbal 2 stele, cu tribună pentru 256 de spectatori, un teren de fotbal pe nisip, un teren de volei de plajă, un teren de baschet şi mai multe panouri de minibaschet şi trei terenuri multisport, cele mai multe fiind dotate cu nocturnă.

"Fără sport, fără sănătate, nu ajungi niciunde. Dacă mă uit în jur, văd atâta aur olimpic că nici Banca Naţională a României nu cred că are", a declarat omul de afaceri Ion Ţiriac, unul dintre finanţatorii bazei sportive cu acelaşi nume, precizând că "aici era o relicvă a unei baze sportive rămase de pe vremea lui Ceauşescu, cu şobolani de jumate de metru".

Clădirea principală a complexului sportiv are 330 mp şi include toate utilităţile specifice: 4 vestiare pentru echipe, un vestiar pentru arbitri, o sală de conferinţe şi un birou administrativ.

"Am jucat şi eu fotbal pe unul din aceste terenuri, în echipa lui Granitul, cu mulţi ani în urmă", a mărturisit primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, care a adăugat că deoarece sportul este foarte important pentru sănătatea noastră, administraţia locală a investit  semnificativ în acest domeniu, fiind construite şapte mari săli de sport, plus alte două unde lucrările sunt în curs de desfăşurare, respectiv la Şcoala 64 şi Colegiul Iulia Haşdeu.

Investiţiile totale efectuate entru modernizarea centrului sportiv "Ion Ţiriac" se ridică la suma de aproximativ 700.000 euro.

"Ar trebui să punem într-un plic numele tuturor copiilor care vor veni aici şi vom constata, peste câţiva ani, că vom avea un campion olimpic", a menţionat Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Sportiv Olimpic Român care a ţinut să îi înmâneze omului de afaceri Ion Ţiriac o plachetă din partea instituţiei ca semn de recunoaştere pentru contribuţia în sprijinul sportului românesc.

Potrivit organizatorilor, investiţia în noul complex sportiv din Sectorul 2 a fost asigurată de mai multe companii private şi sportivi.

Etichete: baza sportiva, complex sportiv, Gheorghe Hagi, Ion Ţiriac, Neculai Onţanu, promo, Sectorul 2

0/3 COMENTARII
CHIRITA GELU
20 mar 12:38
+0
VOTURI
-0
TENIS DE CAMP PE MOCHETA ,MAI GREU,AR FI TREBUIT ZGURA SAU GREENSET.
super
21 aug 21:59
+0
VOTURI
-0
e bine de stiu.....azi am vazut la stiri
iacob
20 aug 20:13
+0
VOTURI
-0
multumim. astazi am aflat de aceasta baza,am trei copiii cu siguranta voi merge acolo.
daniel agheboaiei
15 iun 08:21
+0
VOTURI
-0

Felicitari domnilor Tiriac si Ontanu! Copiii nostri merita un loc decent in care sa poata face sport.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE