Bazinul de înot din Complexul "Lia Manoliu" va fi modernizatBazinul de înot descoperit din Complexul Sportiv "Lia Manoliu" va fi modernizat. Primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, a semnat joi Certificatul de urbanism pentru elaborarea studiului de fezabilitate în vederea reabilitării și modernizării bazinului de înot. Investiția va fi realizată de Primăria Capitalei. 

Bazinul de inot din Complexul "Lia Manoliu" va fi modernizat
Bazinul de înot din Complexul "Lia Manoliu" va fi modernizat

"Ca urmare a cererii adresate de reprezentanții Complexului Sportiv „Lia Manoliu”, primarul Neculai Onțanu a semnat joi, 17 decembrie, „Certificatul de urbanism pentru elaborarea studiului de fezabilitate în vederea reabilitării și modernizării bazinului de înot descoperit și a anexelor aferente”, cu scopul de a îmbunătăți condițiile de antrenament și de concurs pentru tinerii sportivi", anunță Primăria Sectorului 2. 

Potrivit documentației depuse, pe terenul în suprafață de 28.928 mp, situat în intravilanul Municipiului București, este situată construcția reprezentând bazinul de înot descoperit și construcțiile adiacente anexe
ale acestuia - cabină tabelă electronică, tribună pentru spectatori – toate acestea constituind domeniul public al statului. Pentru respectarea prevederilor normelor legale în vigoare și a HCGMB nr. 66/2006 privind asigurarea numărului minim de locuri de parcare pentru noile construcții și amenajări, parcarea, gararea și staționarea auto se va asigura în incinta proprietății, fără a afecta circulația pe domeniului public și proprietățile învecinate.

Pentru asigurarea ponderii spațiului verde în incintă, spațiul dintre aliniament și alinierea principală a clădirilor va fi tratat în mod obligatoriu ca spațiu verde sau spațiul liber circulației pietonale, iar spațiile neconstruite și neocupate de acces și trotuare de gardă vor fi plantate cu gazon și cu un arbore la fiecare 100 mp.

În bazele sportive de la Complexul Sportiv Național „Lia Manoliu” își desfășoară activitatea loturile naționale și olimpice ale României de seniori, tineret și juniori, dar și sportivii cluburilor bucureștene.

În vederea îmbunătățirii condițiilor de antrenament, se va elabora Studiul de Fezabilitate având ca scop final reabilitarea și modernizarea bazinului de înot, iar investiţia va fi realizată de către Primăria Municipiului Bucureşti.

În noimebrie 2014, fostul primar general Sorin Oprescu spunea că va cere cere "sprijinul Guvernului pentru transferarea bazinelor de inot si a hotelului destinat sportivilor, in vederea reabilitarii acestora." "Ne propunem construirea a 2 bazine interioare si 2 bazine exterioare, olimpice si semiolimpice, care sa aiba cel putin 4 500 de locuri pentru public in interior si 800 in exterior. Si aici ne propunem sa construim 300 de locuri de parcare, care sa se adauge celor 3 100 existente deja la Arena Nationala. Valoare estimata a investitiei este 8 milioane EURO si se poate realiza in 14 luni, de la momentul inceperii lucrarii" , spunea atunci Sorin Oprescu. 

Etichete: bazin de înot, Complexul Lia Manoliu, modernizare, Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 2

0/6 COMENTARII
andrei cristian
21 dec 21:26
+0
VOTURI
-0
Cineva care mai face ceva si pentru oameni.Felicitari!Un om cu caracter!
John
21 dec 01:36
+0
VOTURI
-0
Eu stau in sectorul 6, si de la alegeri nu l-am mai vazut pe manescu ala, in schimb il vad mult mai des si mai bine pe ontanu de la 2...bravo lui..
Seba
21 dec 01:35
+0
VOTURI
-0
Ca locuitor al sectorului 2 pot sa va spun sincer ca sunt extrem de multumit de Ontanu
Mircea
21 dec 00:14
+0
VOTURI
-0
De un asemenea primar avem nevoie in toate localitatile din Romania.
Liviu
21 dec 00:10
+0
VOTURI
-0
Felicitari domnule primar! Bucurestiul avea nevoie de un bazin modern de inot! Va sustinem!
Albert
18 dec 11:12
+0
VOTURI
-0
Felicitari dle Ontanu !!! Extraordinar proiect !!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h