BCR a pierdut un proces cu foşti angajaţi. Decizia instanţeiMai mulţi foşti angajaţi ai BCR, din cadrul unui departament care a fost desfiinţat aproape complet în procesul de restructurare, au obţinut o decizie care obligă banca să îi reangajeze şi să le plătească salariile aferente perioadei în care nu au avut loc de muncă. 

BCR a pierdut un proces cu fosti angajati. Decizia instantei
BCR a pierdut un proces cu foşti angajaţi. Decizia instanţei
Foto: economica.net

Mai mulţi foşti angajaţi BCR din cadrul deparatmentului Back Office Pasive şi Tranzacţii au obţinut, la Tribunalul Bucureşti, o decizie executorie care obligă cea mai mare bancă din România să îi reîncadreze pe post. Instanţa a constatat că oamenii au fost concediaţi pe motive abuzive. Judecătorii au dispus ca BCR să plătească foştilor săi angajaţi şi salariile aferente perioadei care a trecut de la concediere până la decizie, informează Economica.net.

" Dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară emiterii deciziei de concediere, prin reintegrarea contestatorului în funcţia anterior deţinută emiterii actului anulat. Obligă intimata la plata către contestator a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi actualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul în temeiul contractului individual de muncă, de la data concedierii şi până la data reintegrării efective. Obligă intimata la plata contravalorii salariului aferent perioadei în care contractul individual de muncă a fost suspendat pe durata cercetării disciplinare prealabile.", arată decizia emisă într-unul dintre dosare.

Potrivit informaţiilor citate de Economica.net, salariile din urmă au fost deja virate în conturile oamenilor însă, în ceea ce priveşte reangajarea pe acelaşi post, situaţia este mai puţin clară. " Teoretic, eu de luni(nr: astăzi, 12 ianuarie) reîncep munca la BCR pe acelaşi post pe care îl ocupam înainte să fiu concediat. Practic însă este imposibil să se întâmple asta din moment ce postul meu a fost desfiinţat. O să văd ce îmi va oferi BCR ", spune unul dintre angajaţii implicaţi în proces. Banca are posibilitatea de a ataca decizia Tribunalului la Curtea de Apel.

Raspunsul BCR:

BCR anunta, printr-un comunicat de presa, ca va face apel la decizia Tribunalului Bucureşti, afirmand in continuare ca la baza concedierilor respectivilor angajati au stat motive disciplinare si nu reorganizarea departamentului unde acestia lucrau.

 Cauza concedierilor a fost una disciplinară, salariaţii respectivi lipsind de la program zile întregi.  Restructurarea departamentului s-a facut la un an dupa ce acesti angajati au fost concediati. În singurul caz în care avem hotărârea redactată, instanţa a constat că salariatul se face vinovat de săvârşirea de abateri disciplinare, dar a considerat că sancţiunea a fost prea severă, aplicand sanctiunea reducerii salariului cu 10% pentru 3 luni.  BCR va respecta decizia instanţelor, oricare ar fi. In acelasi timp, considera ca absentele nemotivate sunt abateri disciplinare grave fata de care exista toleranta 0, transmite compania.

CITEŞTE ŞI: Cum motivează BCR faptul că a permis unui magazin să ia bani de pe card unui client,fără să-l anunțe 

Etichete: BCR

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h