BCR avertizează: Darea în plată va ÎNCHIDE programul PRIMA CASĂProgramul Prima Casă ar putea dispărea dacă Parlamentul adoptă legea privind darea în plată într-o formă similară primei, ceea ce ar putea duce, în consecință, la limitarea cu 60% a numărului celor care se vor califica pentru un credit ipotecar, rezultă dintr-un comunicat de presă al BCR.

BCR: Programul Prima Casa ar putea disparea
BCR: Programul Prima Casă ar putea dispărea

Avansul va crește la 30% și cei mai afectați vor fi tinerii, care vor locui mai mult timp cu părinții, în timp ce speculatorii cu lichidități vor putea cumpăra imobile mai ieftine, mai reiese din analiza celei mai mari bănci locale, scrie profit.ro

După Banca Națională a României, și Banca Comercială Română, cea mai mare bancă locală, avertizează că piața creditelor imobiliare se va restrânge ca urmare a adoptării legii dării în plată.

BCR estimează că, la nivelul întregii piețe, numărul de clienți eligibili se va reduce cu 60% în următorii cinci ani, de la 270.000 de clienți la 110.000, dacă legea privind darea în plată trece într-o formă similară celei adoptate de Parlament anul trecut.

Primul efect ar fi acela că băncile nu vor mai da credite în programul Prima Casă, pentru că garanția statului va fi ștearsă, arată BCR. O poziție similară are și BNR, care a transmis parlamentarilor să nu oprească Prima Casă „din greșeală".

„Programul Prima Casă va dispărea, considerând situația efectivă în care garanția statului devine nulă, conform prevederilor actuale ale Legii Darea în Plată, iar, fără garanția statului, instituțiile financiar bancare nu vor mai putea oferi facilitățile de avans scăzut și dobândă redusă", se arată în comunicatul de presă.

Etichete: BCR, darea in plata, programul prima casa

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE