Bebeluş cu o malformaţie gravă la inimă, operat cu succes în RomâniaLa Centrele de Excelenţă Ares, din Bucureşti, a avut loc o premieră medicală în România. Un nou-născut suferind de stenoză pulmonară critică, în vârstă de doar 8 zile, a suferit o intervenţie de urgenţă. 

Bebelus cu o malformatie grava la inima, operat cu succes in Romania
Bebeluş cu o malformaţie gravă la inimă, operat cu succes în România
Foto: www.ingrijireacopilului.ro

Procedura, realizată pentru prima oară în România la un pacient în vârstă de doar 8 zile, a fost un real succes, scrie realitatea.net.

Stenoza critică a valvei pulmonare reprezintă o îngustare severă a valvei menţionate care, în mod normal, permite trecerea sângelui din ventriculul drept în plămâni, prin artera pulmonară.

Echipa medicală care a tratat bebeluşul a fost condusă de către dr. Basil Thanopoulos şi de către Dr. Dan Deleanu, medici primari cardiologi.

"Intervenţia este într-adevăr una extrem de complicată şi de riscantă, având în vedere vârstă fragedă a pacientei, însă a fost singura opţiune de salvare a vieţii nou-născutului. În lipsa manevrei, acesta ar fi murit în câteva zile. Procedura a constat în introducerea unui cateter cu balon în capăt, în vena femurală, cu scopul final de dilatare a balonului în interiorul valvei pulmonare stenozate. Manevra a reuşit deschiderea valvei şi, implicit, a îmbunătăţit considerabil circulaţia cardiacă a copilului, cât şi prognosticul final.", a declarat dr. Basil Thanopoulos, medic primar cardiolog la Centrele de Excelenţă Ares.

Bebeluşul s-a născut pe data de 9 iunie într-o maternitate privată din Bucureşti. Simptomele prezenţei malformaţiei s-au făcut simţite a doua zi, când echipa de profesionişti neonatologi şi cardiologi a spitalului a decis referirea fetiţei către Secţia destinată Malformaţiilor Cardiace Congenitale a Centrului ARES, pentru corectarea malformaţiei congenitale.

Etichete: ARES, bebeluş, Bucureşti, centru excelență, medici, operaţie, premiera

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE