Belgia reduce nivelul de alertă antiteroristă: Nu mai există amenințări iminenteBelgia a redus joi nivelul de alertă de la patru, cel mai mare, la trei, la două zile de la atentatele de la Bruxelles soldate cu 31 de morți, a anunțat Centrul belgian de Criză.

Belgia reduce nivelul de alerta antiterorista
Belgia reduce nivelul de alertă antiteroristă

Consiliul Național de Securitate, din care fac parte miniștri și reprezentanți ai poliției și justiției, nu a precizat ce înseamnă acest lucru în privința măsurilor de securitate, potrivit Agerpres.

Ministrul belgian de Interne, Jan Jambon, a explicat la postul de televiziune RTL că decizia a fost luată pentru că "nu mai există amenințări iminente" de atentate. 

De asemenea, în cursul zilei de joi s-a descoperit că teroriştii care au comis atentatele de la Bruxelles, soldate cu 31 de morţi, intenţionau iniţial să atace un complex nuclear, dar şi-au schimbat planurile din cauza seriei de arestări de săptămâna trecută. Procurorii belgieni au confirmat că, în decembrie 2015, fraţii Khalid şi Ibrahim Bakraoui făcuseră filmări în zona unui complex nuclear belgian.

Cei doi fraţi islamişti s-au aruncat în aer, marţi, pe aeroportul Zeventem din Bruxelles şi într-o staţie de metrou. Pe fondul riscurilor teroriste, autorităţile belgiene au mobilizat 140 de militari la cele trei centrale nucleare din ţară. Atentatele comise pe 22 martie în oraşul belgian Bruxelles s-au soldat cu 31 de morţi şi 270 de răniţi, fiind revendicate de organizaţia teroristă Stat Islamic.

Etichete: atentate teroriste belgia, belgia, nivel alerta, nivel de alertă antiteroristă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h