Benzile UNICE pentru transport în comun din Capitală. Anunţul PMB privind INAUGURAREABenzile UNICE pentru transport în comun din Capitală.  Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, prezentă la ședința de evaluare a activității Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2016, a declarat că în preajma sărbătorilor pascale ar urma să fie inaugurate benzile unice pentru transportul în comun din București.

Autobuze RATB
Autobuze RATB

Benzile UNICE pentru transport în comun din Capitală.  "Împreună dorim ca în preajma sărbătorilor pascale să inaugurăm benzile unice pentru transportul în comun din Capitală. Eu spun că această acțiune va fluidiza foarte mult traficul sufocant din București. Este o moștenire a noastră, a tuturor, dar asta nu trebuie să ne dezarmeze, ci dimpotrivă. Trebuie să ne determine să lucrăm împreună, în interesul cetățenilor, pentru că în București sunt aproape trei milioane de oameni, este vorba despre locuitori, turiști, studenți. Sunt convinsă că prin inaugurarea împreună a benzilor unice pentru transportul în comun vom simți cu toții aceste efecte. Acolo vor circula doar autobuzele, troleibuzele, mașinile de salvare, de pompieri, taxi-urile", a precizat Firea, exprimându-și speranța că tot mai mulți cetățeni vor alege aceste trasee și vor renunța la mașina personală.

Benzile UNICE pentru transport în comun din Capitală.  Firea a apreciat de asemenea activitatea grupului de lucru comun, din care fac parte reprezentanți ai PMB și MAI, în pregătirea evenimentelor destinate sărbătorilor pascale.

"Ne dorim ca din Piața Victoriei până în Piața Enescu, în fața Ateneului Român, să existe o zonă pietonală, cu restricție de trafic auto, dar care să fie redată cetățenilor și turiștilor, așa cum se întâmplă în fiecare capitală europeană: să existe anumite spații pentru evenimente culturale, educative", a menționat primarul general.

Benzile UNICE pentru transport în comun din Capitală.  Pe 8 martie, primarul general a declarat că benzile unice pentru mijloace de transport în comun vor fi lansate primăvara aceasta, pentru început cu marcaje orizontale.

"În această primăvară vom lansa benzile unice, benzile rutiere, pentru început cu marcaje orizontale, deci doar din vopsea, ulterior, la finalizarea licitației, și cu marcaje verticale, deci cu acei stâlpișori care marchează practic banda unică. Sunt necesare benzile unice și le vom aplica acolo unde atât Poliția Locală Municipală, cât și cele de la sector, de asemenea Poliția Capitalei și Brigada Rutieră consideră că ajută la fluidizarea traficului și nu mai mult încurcă. Am făcut o analiză, prin Direcția de Transporturi a Primăriei Capitalei, cu RATB, cu Poliția Locală, cu Brigada Rutieră, am ajuns aproape la un consens, în scurt timp vom ajunge chiar și la un numitor comun și veți putea observa în Capitală că se va circula mai lejer pe aceste benzi unice", a spus Firea.

Benzile UNICE pentru transport în comun din Capitală.  Ea a atras atenția că odată cu lansarea benzilor unice trebuie întărită și disciplina în trafic.

Etichete: benzi unice, benzi unice ratb, Benzile UNICE pentru transport în comun din Capitală, Bucureşti, firea, pmb

0/7 COMENTARII
Nume*
23 mai 06:36
+0
VOTURI
-0
Superior thinking deeotstranmd above. Thanks!
Fox
20 mar 09:45
+0
VOTURI
-0
Bai B356! Voua nu va e rusine cu titlurile astea? Ce INAUGURARE??? Bagati cuvinte mari doar doar va citeste si pe voi cineva.... E vorba de o possibila finalizare... a unui posibil priect ce se afla acum in dezbatere! Chiar asa putini neuroni aveti? Nu faceti difermeta dintre o realizare si un proiect??? Vai de voi! Sunteti doar voluntari acolo in redactie, nu?
JOHN
18 mar 07:56
+0
VOTURI
-0
TURISTILOR,CETATENILOR SA FIE DAT A CURTEA INTERIOARA A SPITALULUI COLTEA CEA DINSPRE PALATUL SUTU ,ARHITECTURA EI AR ATRAGE TURISTI CLADIREA E ASEMANATOARE CELOR DIN PRAGA.SA SE DESFIINTEZE GARDUL EI EXTERIOR .
Roata
16 mar 17:21
+0
VOTURI
-0
Florine, ce Pache? Ce roata? Ce autobuz? Ce magazin? Ce zile trecute?

Link, or it didn't happen!
Florin
16 mar 11:46
+0
VOTURI
-0
Nu mai au tramvaie!!! Si nici troleibuze. Circul zilnic si mie SCARBA! Unde sunt autobuzele pe care le-a promis madam, in campanie ? Mai e un pic si se face un an si mergem tot in rablele alea. Cand te urci in tramvai trebuie sa te uiti unde calci sa nu-ti teaca piciorul prin podeaua ruginita!! Zilele trecute pe P. Protopopescu o roata a unui autobuz s-a gandit ca ar fi cazul sa mearga singura si a plecat pana in vitrina unui magazin!!! Vai de ea... doamna primar sa se urce in RATB sa vedem ce mai zice!!!
calator@CALATOR
16 mar 11:08
+0
VOTURI
-0
tramvaiul de pe Liviu Rebreanu mai asteapta 7 ani. In 2016 s-a lucrat in doru lelii, iar in 2017 probabil de Craciun. Troleibuzul 92 istorie
trans_sport
16 mar 09:39
+0
VOTURI
-0
Ce benzi unice? Unde e tramvaiul de pe Liviu Rebreanu, care are "benzi unice" dar nu circula nici dupa 7 ani de lucrari? Unde e troleibuzul 92, oprit de vreo 3-4 ani pentru lucrari si apoi facut pierdut? Nu mai incurajam transportul electric, ecologic, "durabil"?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE