Benzina şi motorina se scumpesc la sfârşit de anLitrul de carburant dă semne că se apropie de 6 lei. Față de aceeași perioadă a anului trecut, prețul motorinei a crescut cu peste 13%, iar prețul benzinei a crescut cu 7%.

Benzina si motorina se scumpesc la sfarsit de an
Benzina şi motorina se scumpesc la sfârşit de an

Acum, plaja de prețuri este între 5,2 și peste 5,3 lei pe litru, în timp ce anul trecut prețurile variau între 4,6 și 4,9 lei pe litru.

Creșterea este ciudată, având în vedere că prețul barilului de petrol a înregistrat minime istorice, coborând încă de la începutul anului sub 30 de dolari pe baril.

Principalul argument al scumpirii de carburanți adus de către benzinari este deprecierea leului față de dolar, potrivit Digi24.

Banca Națională a România cota, ieri, dolarul la 4.3502 lei.

În același timp, prețul barilului a mai crescut, de la 45 de dolari în noiembrie la peste 52 de dolari în acest moment.

În România, 60% din prețul final al unui litru de carburant reprezintă taxe și accize, acestea nefiind până acum reduse așa cum s-a promis. Dacă taxele și accizele ar fi fost reduse, acum am fi avut o reducere de 50 de bani pe litru.

Etichete: benzină, benzina scumpa, motorină, preţ carburant, scumpire carburant

0/2 COMENTARII
TRue people power
22 dec 14:24
+0
VOTURI
-0
Propun sa nu le mai cumparam carburantii supra scumpiti fara motiv timp de 5 zile consecutiv si sa vedem ce super profit vor mai face pe buzunarele noastre. Ce ziceti, ne vor mai fura cand li se scoala lor ?
Iar daca nici dupa 5 zile nu-si vor invata lectia ca noi detinem puterea si nu corporatiile de mafioti, marim perioada ! Sa vedem atunci cine pe cine mai fura !
caine
21 dec 19:20
+0
VOTURI
-0
e simplu: de la 1 ianuarie se taie supraacciza la combustibil, aia de 5 %. se creste artificial pretul ca sa se ajunga de unde s-a plecat !poate se sesizeaza Consiliul Concurentei, dar ti-ai gasit....

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE