"Biblia pierdută", de Igor Bergler, cea mai vândută carte a unui autor român, din ultimii 20 de aniCea mai vândută carte a unui autor român, din ultimii 20 de ani, este romanul "Biblia pierdută", de Igor Bergler. Potrivit editurii RAO, cartea  s-a vândut în aproape 51.000 de exemplare în patru luni de la lansare.

"Biblia pierduta", de Igor Bergler, cea mai vanduta carte a unui autor roman, din ultimii 20 de ani
"Biblia pierdută", de Igor Bergler, cea mai vândută carte a unui autor român, din ultimii 20 de ani

Potrivit editurii Rao, "Biblia pierdută" a stabilit şi doborât record după record. "După ce a stabilit primul record la prevânzare-cel mai mare din istoria României, peste 10.000 de exemplare, apoi cel de vânzare în primul weekend la apariţia în librării - 3.200 de exemplare, romanul autorului român a devenit cea mai vândută carte la cea de-a 22-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus - cel mai mare târg al României, cu peste 1.600 de exemplare vândute. Tot aici, cei 125.000 de vizitatori ai târgului, au ales «Biblia pierdută» cea mai râvnită carte a acestei ediţii", spune editura Rao, precizând totodată că acest volum a depăşit 20.000 de fani pe reţeaua de socializare Facebook, un lucru, de asemenea, fără precedent în România, scrie Mediafax. 

Editura Rao mai spune că "Biblia pierdută" a înregistrat vânzări record şi de Crăciun, cartea ajungând să depăşească 50.000 de exemplare imediat după Anul Nou, iar "în acest moment, romanul lui Igor Bergler este cea mai vândută carte din ultimii 20 de ani a unui autor român".

"Trebuie să nu uităm nici o clipă că în România, arareori o carte a unui autor autohton trece de 5.000 de exemplare. Iar dacă o face, devine bestseller. E foarte greu să facem comparaţii cu vânzările de dinainte de 89, pentru că atunci cărţile se tipăreau în tiraje uriaşe şi vânzările erau oarecum controlate. În orice caz, nu putem vorbi despre condiţii de piaţă liberă", a declarat Ovidiu Enculescu, directorul general al editurii Rao.

Pe de altă parte, criticul literar Mihai Iovănel a spus despre carte că,"dincolo de partea agreabilă că Bergler oferă thrillerului său o componentă românească prin motivul Vlad Ţepeş-Dracula, cartea se dovedeşte mult mai inteligentă şi mai palpitantă decât ar fi părut în urmă unei «nelecturi avizate». Pe scurt, este vorba de cel mai bun thriller publicat până acum de un autor român".

Cartea a fost tradusă în limbă engleză sub titlul de "The Lost Bible" de către Jean Harris şi îşi aşteaptă editorul internaţional, precizează editura Rao.

 

Etichete: autor român, Biblia pierdută, carte, editură, igor bergler, Rao, român

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE