Biblioteca Digitală a Bucureștilor este din nou online. Anunţul făcut de PMBBiblioteca Digitală a Bucureștilor este din nou online, începând de joi, urmare a intervenției unei echipe de specialiști de la Compania Municipală Tehnologia Informației, care în ultimele săptămâni a efectuat un audit amănunțit al sistemelor hardware și software care deservesc acest proiect. În acest moment, a fost restabilită integral starea inițială a site-ului
digibuc.ro, care este accesibil gratuit pentru orice persoană interesată.

Biblioteca Digitala  a Bucurestilor
Biblioteca Digitală a Bucureştilor

Accesul publicului la conținutul Bibliotecii Digitale a fost restricționat la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut din cauza defectării mai multor servere și a aplicației care gestiona baza de date, în condițiile în care nu exista un contract în vigoare pentru mentenanță a sistemului în parametrii necesari bunei funcționări. La această situație s-a ajuns în urma unor erori de management, care fac obiectul unei misiuni de audit ordonate de Primarul General.

În perioada imediat următoare, noul manager al Bibliotecii Metropolitane București va dispune toate măsurile necesare pentru achiziția echipamentelor și serviciilor necesare continuării și dezvoltării acestui proiect unic în România.

„Din păcate a fost nevoie de o situație de criză pentru a se descoperi modul defectuos în care era derulat proiectul Bibliotecii Digitale, un proiect în care s-au investit peste 3 milioane de euro și în cadrul căruia au fost scanate până acum peste 10 milioane de pagini de mnuscrise și cărți esențiale pentru cultura românească. Mă voi asigura nu numai că astfel de situații nu se vor mai repeta, ci și că vor exista resursele necesare și determinarea pentru dezvoltarea acestui proiect", a declarat Gabriela Firea, Primar General.

Etichete: biblioteca digitala, digibuc, pmb, Primăria Bucureşti

0/2 COMENTARII
Popescu Maricel
21 aug 18:17
+0
VOTURI
-0
Din păcate de vreo 2 luni a dispărut cu totul. Când cauți siteul apare mesajul: This site can’t be reached.
geo
30 ian 12:48
+0
VOTURI
-0
Doar ca acum, cand cauti ceva primesti eroarea: System is overloaded. You may have hit a peak time, so please try again later.
Treaba facuta de mantuiala de gașca primaritei Firea Pandele Vranceanu

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE