Cel mai mare protest al bicicliștilor din București: ''Nu vrem piste pe trotuar!''Update: protestul va începe sâmbătă la ora 13:00, la Fântâna Zodiac, de la Parcul Carol. Bicicliștii din București vor protesta sâmbătă, 23 martie, începând cu ora 11.00. Ei se vor întâlni în parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, urmând ca după ora 12.00 să pornească pe traseu. Protestul este organizat de Comunitatea Bicicliștilor din București, ca urmare a declarațiilor făcute de primarul general, Sorin Oprescu, care a spus că nu este de acord cu trasarea pistelor pentru biciclişti pe carosabil, întrucât nu vrea să numere morţii. Bicicliștii își exprimă tranșant poziție: ''Nu vrem piste pe trotuar''.

''Într-un dispreț total față de pietoni, primarul Sorin Oprescu a anunțat că vrea să urce din nou pistele pe trotuare. Declarația sa contrazice flagrant tot ceea ce se discută în acest moment în Primaria Bucuresti în materie de mobilitate urbană. Inclusiv actele oficiale prin care se spune clar că pistele vor fi realizate "numai după consultarea cu reprezentanții societății civile" și vor fi amplasate "în special pe zona carosabilă, prin diminuarea spațiului destinat circulației generale", scriu reprezentanții Comunității Bicicliștilor din București, organizatorii protestului, pe pagina de facebook a evenimentului.

Extras din răspunsul oficial al Direcției Generale Infrastructură și Servicii Publice București, publicat pe pagina de facebook a evenimentului

 "Nu am curajul să le fac pe carosabil. Nu vreau să stau să număr morţii. Am să repar şi să reconsider însă pistele de biciclişti care au în mijloc staţii RATB sau copaci. Eu personal nu am curajul să le cobor pe carosabil" , a spus Sorin Oprescu.

 Bicicliștii își exprimă tranșant poziția: ''Nu vrem piste pe trotuar. Pentru că deja s-a încercat acest lucru de două ori (în 2008 și în 2011) și niciun traseu nu s-a dovedit a fi viabil".


Citiți și Pistele ilegale de bicicliști de 10 milioane €, cercetate de Curtea de Conturi

Etichete: realitatea, review, Sorin Oprescu

0/15 COMENTARII
Rox
04 apr 19:21
+0
VOTURI
-0
Mi se pare normal sa fie o pista separata, la fel cum mi se pare normal sa platesti taxa, ca doar nu o sa plateasca pietonii sau posesorii de masini pentru mofturile lor. Sa se stranga bani si sa faca piste, nu stiu cum vor reusi caci nr. bicicletelor e infim fata de nr. masinilor si din cei care au biciclete mai au si masini, deci ar trebui sa plateasca 2 taxe daca vor piste separate de carosabil.
Alex
02 apr 14:57
+0
VOTURI
-0
Stie careva cum ma pot angaja si eu la masina de propaganda a lui oprescu? @Mary, Vally, maria, Dany, etc.
Mary
25 mar 14:52
+0
VOTURI
-0
Oprescu se gandeste lac etateni si nu vrea sa-i puna in pericol.
Pretor
25 mar 14:51
+0
VOTURI
-0
Nu a existat vreodata om mai implicat in viata orasului ca Oprescu.
Vally
25 mar 14:51
+0
VOTURI
-0
Toate ca toate, dar Oprescu este singurul politician care merita sa conduca Romania!
maria
25 mar 14:50
+0
VOTURI
-0
Oprescu face totul in folosul bucurestenilor si degeaba incercati sa manipulati opinia publica.
Dany
25 mar 14:49
+0
VOTURI
-0
Sorin Oprescu e singurul care chiar a facut ceva pentru Bucuresti. Restul celor care comenteaza sunt 0 in fata Doctorului.
altul
21 mar 08:40
+0
VOTURI
-0
vreau sa mor pe sosea nu sa-mi cada un vicheci in cap
id04alex
21 mar 08:37
+0
VOTURI
-0
cei care vor piste pe trotuar sunt niste idioti. Pe trotuar dupa ce ca sunt inpracticabile acolo unde nu va fi loc iti vor pune semnul "pieton si biciclist la comun". Si daca dai in el esti responsabil. Daca nu face piste pe sosea nu are cum sa-i educe pe soferi sau suntem o tara de inapoiati nu nu putem sa facem asta?
octavia
19 mar 06:52
+0
VOTURI
-0
imi pare rau, eu sunt pieton, si nu sunt de acord cu pistele pe trotuar. in primul rand au fost facute aiurea, prin mijlocul trotuarului, astfel ca nici la stanga, nici la dreapta nu ai spatiu de mers. pe langa asta, alea nu sunt piste, sunt de fapt niste benzi de scotch coorat lipite acolo. trotuarele si asa sunt in stare proasta (gropi, denivelari). in al 2-lea rand, nu o data am fost efectiuv lovita de pusti smeckeri pe biciclte in mare viteza. este foarte periculos.
domnul Oprescu ar trebui sa viziteze Amsterdam. sau orice loc din Olanda. acolo exista carosabil, ecista pista de bicilcisti lata de 2-3 m, stopuri pt ei, si exista si trotuar. acolo se circula civilizat. sunt perfect de acord si incurajez folosirea biciletelor, dar nu pe trotuar, nu asa...:(
vlad
18 mar 16:19
+0
VOTURI
-0
@Bikes atunci te lasi de biciclism si te duci la sala. Pe trotuar e bine, nu? cum crezi ca se simt batranii pe trotuar cand trece unul cu viteza pe langa ei??
Bikes
18 mar 16:10
+0
VOTURI
-0
E mult mai bine cu pistele pe trotuar. Pe carosabil este periculos.
un pieton
18 mar 11:47
+0
VOTURI
-0
Ai dreptate, insa crezi ca-i pasa cuiva? Traim intr-o tara care frizeaza absurudul la fiecare pas!
vlad
18 mar 11:42
+0
VOTURI
-0
PIstele de pe trotuar sunt inacceptabile!!! Unu la mana din persepectiva biciclistilor, dar mai ales a pietonilor!!! Si asa multe trotuare sunt inguste, in unele locuri unde s-au tras pistele astea nu a mai ramas nici macar jumatate de metru pt pietoni!!! ESTE ABSURD!!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE