Bicicliștii cer 60.000 de lei daune morale de la Primăria Capitalei și de la Sorin OprescuOrganizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România  (OPTAR) cere daune morale de la Primăria Capitalei și de la Sorin Oprescu, acuzând instituția și pe fostul primar că au împiedicat abuziv organizarea unei adunări publice.

Biciclistii cer 60.000 de lei daune morale de la Primaria Capitalei si de la Sorin Oprescu
Bicicliștii cer 60.000 de lei daune morale de la Primăria Capitalei și de la Sorin Oprescu
Foto: Cristian Vasile- freerider.ro

Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR), asistată de APADOR-CH, anunță că a dat în judecată Primăria Capitalei și pe fostul primar general Sorin Oprescu, cerând daune morale în valoare de 60.000 de lei pentru nerespectarea Legii nr. 60/1991. Procesul urmează unui alt șir de acțiuni în instanță câștigate de OPTAR și APADOR-CH, prin care a fost contestată amenda primită de liderul OPTAR pentru organizarea unui marș pe biciclete în București, transmite APADOR-CH.

Reamintim că Primăria Generală a fost dată în judecată de OPTAR încă de anul trecut, pentru că a refuzat să aprobe un marş al bicicliştilor- deşi a fost notificată în acest sens încă din 2013. Administraţia a semnat protocoale pentru alte manifestări, pe traseul şi în ziua anunţate de OPTAR, iar organizatorii au primit o rezoluție a Primarului Sorin Oprescu prin care se dorește interzicerea protestului. 

"Conform acțiunii formulate de avocatul APADOR-CH Nicoleta Popescu, prezenta acțiune în instanță are menirea de a trage la răspundere instituția și pe reprezentantul ei ales cu privire la faptul că în ultimii ani au zădărnicit sistematic dreptul cetățenilor de a manifesta în București, refuzând să comunice cu asociația în procesul de notificare a adunărilor publice. Concret, primarul a dorit să împiedice organizarea unui marș, fără motivare, deși Legea 60/1991 nu-i lasă acest drept. În loc să lucreze în folosul cetățenilor, primarul a folosit aparatul administrativ plătit din bani publici pentru încălcarea drepturilor acestora", transmite APADOR-CH printr-un comunicat de presă.

Sursa citată amintește că asociația OPTAR nu are angajați, niciunul dintre membrii asociației nefiind remunerați pentru activitățile desfășurate în cei peste 5 ani de activitate.

"Împotriva eforturilor tuturor cetățenilor care s-au implicat voluntar în desfășurarea activităților asociației OPTAR, pârâții au pus la dispoziție un întreg aparat de represiune, format din mai multe instituții (Jandarmerie, Poliția locală, Poliția Rutieră, Primăria Capitalei, Administrația Lacuri, Parcuri Agrement București) care să zădărnicească dreptul nostru de a organiza adunări publice și dreptul cetățenilor de a participa la astfel de evenimente. Tot acest aparat de represiune este finanțat din bani publici, practic, în acest mod fiind deturnat rolul acestor instituții, acela de a servi interesul cetățenilor, nu împotriva drepturilor acestora.", se precizează în acțiunea depusă la Tribunal.

OPTAR consideră că doar plata unor daune morale poate determina autoritățile să respecte legile și îi îndeamnă și pe alți cetățeni cărora li s-au încălcat astfel diverse drepturi să apeleze la acest instrument, împoriva unui aparat administrativ care își poate permite să încalce legea fiindcă nu i se întâmplă nimic, adaugă sursa citată.


Etichete: biciclisti, optar, pmb, Primăria Capitalei, proces, Sorin Oprescu

0/2 COMENTARII
Robert Attar
21 mai 19:06
+0
VOTURI
-0
In sfarsit, se ia atitudine impotriva primariei! Bravo OPTAR! Bravo biciclistilor!
Comunitatea biciclistilor
19 mai 10:48
+0
VOTURI
-0
Comunitatea biciclistilor se dezice de acest individ, de OPTAR si de actiunile lor. Prin aceasta actiune OPTAR aduce prejudicii tuturor bucurestenilor, implicit in biciclistii pe care minte ca ii sustine. Banii pretinsi de OPTAR de la Primaria Capitalei sunt banii nostri! Vom lua atitudine impotriva OPTAR daca nu renunta la actiune!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE