Bilanţul incidentelor cauzate de CODUL PORTOCALIU de ninsori în BucureştiLa Primăria Municipiului Bucureşti a avut loc, în cursul serii de sâmbătă, un comandament de iarnă, unde s-a prezentat situaţia în Capitală, în urma CODULUI PORTOCALIU.

Bilantul incidentelor cauzate de CODUL PORTOCALIU de ninsori in Bucuresti
Bilanţul incidentelor cauzate de CODUL PORTOCALIU de ninsori în Bucureşti
Foto: jurnalul.ro

Primarul General, Sorin Oprescu, le-a cerut, sâmbătă seara, operatorilor de deszapezire, in cadrul comandamentului de iarna din aceasta seara, sa continue tratamentele cu materiale antiderapante atat pe arterele principale cat si pe cele secundare si sa indeparteze acumularile de zapada astfel incat, duminică dimineata in Capitala sa se poata circula in conditii normale, conform unui comunicat remis de rereprezentanţii PMB.

SITUATIE ORA 20:00 IN CAPITALA.

Conform datelor transmise din teren de către echipajele Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti si din monitorizarea video s-a constatat că traficul petoate arterele principale se desfăşoară în condiţii de iarnă fără a exista probleme deosebite.

Operatorii de salubritate din toate sectoarele au intervenit pentru deszăpezirea arterelor de circulaţie, a trotuarelor, statiilor RATB şi împrăştierea de material antiderapant fără a fi consemnate evenimente deosebite.

La ora 20:00, in teren actionau 318 utilaje pe arterele principale si pe strazile secundare, dar si in intersectii si 296 de operatori manuali(la indepartarea zapezii din statiile si refugiile RATB).

La Dispeceratul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti între orele 15:00-18:30 au fost primite un număr de 32 sesizări privitoare la artere cu circulaţia îngreunată şi la faptul că este nevoie de intervenţia utilajelor dedeszăpezire. Directia Control a actionat cu un număr de 6 echipaje pentru verificarea modului în care operatorii de salubritate îsi desfăsoară activitatea si semnalarea aspectelor depistate în teren.

S-au efectuat controale la 26 de spitale şi instituţii medicale de pe raza Municipiului Bucureşti si s-a constatat, (la ora 16.00), că la o mare parte dintreele se lucra la degajarea zăpezii din incinta acestora, la unele a fiind degajată, exceptie făcând Spitalul Grigore Alexandrescu, Baltazar Arseni, Spitalul Judetean Ilfov, Spitalul CF2 Viting

.De asemenea, au fost somaţi 315 agenţi economici sa-si curete trotuarele din faţa spaţiilor comerciale de zăpadă şi gheaţă.

Direcţia de Sigurantă si Ordine Publică a acţionat cu un număr de 12 echipaje la schimbul II, pentru depistarea persoanelor fără adăpost, a evenimentelor produsede vremea nefavorabilă şi sprijinirea utilajelor care au actionat pentru împrăstirea de material antiderapant si deszăpezire.

Conform rapoartelor Politiei Locale si ISU, in Capitala au avut loc 28 de incidente din care: 2 table smulse de vânt, 3 copaci căzuti în carosabil, 3 Bannere si 4 semne de circulatie căzute, 2 schele în pericol de cădere, 7 artere cu circulaţia îngreunată din cauza zăpezii, 1 semafor defect.

In acest moment in adaposturile PMB sunt cazate 512 persoane, 112 la adapostul de la Berceni, 14 la Viilor si 386 la cel din Pallady.( 16 dintre oamenii fara adapost au fost adusi de Politia Locala, 13 de ambulanta). 3 echipe mobile ale DGASMB distribuie produse de prima necesitate pentru cei care refuza adapostirea ( paturi, haine, bocanci, geci groase) si hrana calda. 4 bucatarii mobile distribuie ceai si supa calda.

In toate cele 19 spitale administrate de Municipalitate au fost asigurate stocurilede medicamente, resursa de apa , apa calda, electricitate , gaz , caldura. Caile de acces catre unitatile spitalicesti au fost degajate de zapada.Fiecare spital a asigurat un nr de 2 - 3 paturi pentru persoanele fără adăpost cuprobleme medicale.

In ultimele 24 de ore la nivelul Capitalei au fost înregistrate peste 1236 desolicitari la serviciul de ambulanta din care peste 424 au fost urgente din care:- 28 fracturi , entorse din cauza ghetusului- 11 accidente auto- 16 traumatisme- 25 lipotimii- 15 persoane au fost transportate la adăpost

Etichete: cod portocaliu, incident, municipiul bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h