Bilanţul intervenţiilor IGSU după ploaia torenţială de duminică seara. Situaţia din Bucureşti VIDEOPloaia torenţială de duminică seara a produs inundaţii în Bucureşti. Mai multe case şi subsoluri ale unor imobile din nordul Capitalei au fost inundate, iar pe unele străzi s-a acumulat apă. În plus, şapte copaci au căzut în Bucureşti din cauza furtunii. 

Inundatii in Bucuresti
Inundaţii în Bucureşti

IGSU informeză că peste 700 pompieri militari cu 150 mijloace tehnice au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru limitarea și înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, ca urmare a ploilor însemnate cantitativ la nivelul întregii țări.

Astfel, echipaje de salvatori au monitorizat zonele de risc și au intervenit în sprijinul autorităților locale și populației din județele Arad, Bihor, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Hunedoara, Ilfov, Tulcea și în București, unde au fost emise avertizări de Cod portocaliu de inundații.

Cu ajutorul motopompelor remorcabile și transportabile, structurile profesioniste pentru situații de urgență au fost angrenate în misiuni de evacuare a apei din 20 de case, 26 subsoluri, respectiv 55 curți și grădini, precizează IGSU. Totodată, s-a acționat pentru îndepărtarea arborilor căzuți din cauza vântului puternic.

În Bucureşti, potrivit ISU, s-au înregistrat, duminică seara, în urma ploii torenţiale, 39 de cazuri acumulare apă, iar 7 copaci au căzut. 

Locuitorii Capitalei au surprins imagini cu străzile inundate şi le-au postat pe Facebook.

IGSU precizează că, pentru eficientizarea acțiunilor orientate spre siguranța comunităților, la nivelul județelor vizate de vremea rea au fost activate grupele operative și suplimentate efectivele de intervenție.

Potrivit IGSU, în prezent, nu mai sunt înregistrate situații care să pună în pericol populația, efectele inundațiilor fiind înlăturate cu operativitate de către pompieri.

Începând cu ora 9,00 și-au încetat valabilitatea codurile portocalii de inundații, însă având în vedere că este în vigoare o atenționare Cod galben care vizează 19 județe din țară, peste 2.000 pompieri rămân la datorie și sunt pregătiți să intervină în sprijinul comunităților. Evoluția efectelor generate de acest tip de risc este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Național din cadrul IGSU", se arată în comunicat.

Etichete: case inundate Bucuresti, furtună Bucureşti, inundaţii Bucureşti, ploaie torentiala bucuresti, strazi inundate Bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE