BILANŢUL provizoriu al atentatului ISIS din Turcia: 10 morţi, dintre care 9 turişti germaniNouă dintre cele 10 persoane ucise astăzi în atacul sinucigaş cu bombă, din centrul turistic al Istanbulului, sunt germani. Alte 15 persoane sunt rănite. Premierul turc a anunțat că autorul atacului este militant ISIS. 

BILANTUL provizoriu al atentatului din Turcia: 10 morti, dintre care 9 turisti germani
BILANŢUL provizoriu al atentatului din Turcia: 10 morţi, dintre care 9 turişti germani
Foto: dcnews.ro

UPDATE 21.02:  O imagine care surprinde momentul în care teroristul sirian s-a aruncat în aer într-o zonă turistică din Istanbul a fost difuzată pe site-uri ale presei turce, deşi autenticitatea fotografiei nu a fost confirmată oficial, informează Daily Mail, citat de mediafax.ro. Imaginea pare să surprindă momentul în care un membru al reţelei teroriste Stat Islamic s-a aruncat în aer.  Imaginea nu a fost autentificată deocamdată de autorităţile turce.

UPDATE 18.24: Premierul turc Ahmet Davutoglu afirmă că gruparea Statul Islamic (SI) se află în spatele atacului sinucigaş.

UPDATE 18.05: MAE anunță că potrivit informațiilor obținute, până la acest moment, de către Consulatul General al României la Istanbul de la autoritățile locale și de la spitalele locale, niciun cetățean român nu a fost afectat în explozia produsă la 12 ianuarie 2016, în districtul istoric Sultanahmet din Istanbul. "Oficiul consular român monitorizează cu prioritate cazul, este în legătură cu autorităţile competente şi este pregătit să acorde asistenţă consulară de specialitate, dacă situația o va impune.", a mai transmis ministerul.

Explozia a avut loc la ora 10:20 dimineata, in piata Sultanahmet din centrul Istanbului, langa Obeliscul lui Teodosie. Aceasta este zona vizitata de majoritatea turistilor, fiind aproape de Sfanta Sofia, de Moscheea Albastra si de bazar, transmite stirileprotv.ro.

Bilantul provizoriu este de 10 morti si 15 raniti, insa cel mai probabil numarul victimelor va creste. Premierul turc a anuntat ca majoritatea celor care si-au pierdut viata sunt turisti germani. Ministerul roman de Externe verifica acum daca printre victime sunt si romani.

Explozia a fost provocata de un atentator sinucigas cu bomba, un tanar originar din Siria, a anuntat presedintele Erdogan. Acesta ar fi fost identificat drept Nabil Fadli, sirian nascut in Arabia Saudita. 

Zeci de români aflați în Turcia au solicitat agențiilor de turism sprijin pentru a se întoarce în România, după atentatul sinucigaş.

Etichete: atentat, atentat turcia, bombă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h