BILANŢUL SRI. Iohannis: România este o ţară sigură, scutită de incidente de securitate şi terorismBILANŢUL SRI. Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la bilanţul SRI că instituţia și-a făcut pe deplin datoria anul trecut, percizând că România este o țară sigură, scutită de incidente de securitate şi terorism. De asemenea, şeful instituţiei, Eduard Hellvig, a declarat că serviciul este performant, dar nu este perfect și mai are de lucru în ceea ce privește transparența.

BILANTUL SRI. Iohannis: Romania este o tara sigura, scutita de incidente de securitate si terorism (Foto edu-news.ro)
BILANŢUL SRI. Iohannis: România este o ţară sigură, scutită de incidente de securitate şi terorism (Foto edu-news.ro)

BILANŢUL SRI. "Am participat astăzi (marţi - n.r.) la bilanțul SRI. Le-am dat un mesaj pe care pot să-l sintetizez simplu: SRI și-a făcut datoria pe deplin, cu eficiență și cu seriozitate", a spus Klaus Iohannis în conferința comună cu șeful SRI, Eduard Hellvig, după prezentarea bilanțului instituției pe anul trecut.

Șeful statului a susținut că reprezentanții SRI, prin profesionalismul lor, fac România mai sigură într-o perioadă cu multe probleme și riscuri. "Cred că cea mai bună recunoaștere a activității Serviciului este gradul de încredere de care se bucură din partea cetățenilor României", a mai spus Iohannis.

BILANŢUL SRI. El a arătat că a subliniat la bilanțul SRI câteva aspecte pentru anul trecut. "Pentru 2015, am dorit să subliniez câteva aspecte. În primul rând, România este o țară sigură, scutită de incidente de securitate și terorism. Am mulțumit celor care lucrează în SRI pentru că au asigurat securitatea cetățenilor României. În al doilea rând, SRI a contribuit esențial la lupta împotriva corupției, care rămâne unul din cele mai sensibile subiecte, relevant deopotrivă pentru instituții, dar și pentru opinia publică.

BILANŢUL SRI. Am remarcat și activitatea împotriva rețelelor de evaziune și crimă organizată, dar și rolul jucat de SRI în zona de cyber intelligence. Nu în ultimul rând, mă bucur să constat că SRI este un partener respectat și credibil în comunitatea de informații euroatlantică și contribuie la profilarea României ca furnizor de securitate în regiune", a spus Klaus Iohannis, citat de romaniatv.net. 

BILANŢUL SRI. La rândul său, directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat că serviciul este performant, dar nu este perfect și mai are de lucru în ceea ce privește transparența.

"Suntem performanți, dar nu suntem perfecți. Suntem performanți pentru că am prevenit orice posibil atentat terorist în România, am sprijinit determinant justiția în combaterea corupției la nivel înalt, am ținut sub control extremismul și crima organizată, am construit un nivel adecvat de securitate cibernetică, am furnizat permanent decidenților și partenerilor noștri intelligence de calitate. Nu suntem perfecți pentru că mai avem de lucru în ceea ce privește transparența activității și nu suntem perfecți pentru că nu am atins maximum în gestionarea resurselor", a afirmat Hellvig, la finalul ședinței de bilanț a activității SRI, la care a participat și președintele Klaus Iohannis.

BILANŢUL SRI. Directorul SRI a arătat că, la 26 de ani de la înființarea serviciului, prioritatea sa este securitatea cetățenilor. El a precizat că terorismul, corupția, crima organizată și agresiunile cibernetice îi vizează direct, în ziua de astăzi, pe cetățeni.

BILANŢUL SRI. "Mai avem de lucru în ceea ce privește dezvoltarea unei percepții publice corecte. Pentru că vorbim de percepții, precizez că în lumea serviciilor de informații continuitatea și predictibilitatea sunt atuuri strategice. Din acest motiv, niciun director responsabil nu generează seisme. Asta ca să răspund la unele din întrebările din spațiul public", a adăugat Hellvig, conform Agerpres. 

Etichete: bilant, BILANŢUL SRI, Eduard Hellvig, președintele Klaus Iohannis, SRI

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE